Quinoa tabbouleh friss zöldfűszerekkel tálalva

Quinoa Tabbouleh

A quinoa tabbouleh egy könnyű, friss és egészséges fogás, amely az eredeti közel-keleti recept modern változata. A quinoa magas fehérjetartalmának és a friss zöldfűszerek ízgazdagságának köszönhetően ez az étel nemcsak tápláló, hanem rendkívül ízletes is. Ideális választás egy könnyű ebédhez vagy akár köretként grillezett ételek mellé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Quinoa
100 g Petrezselyem
20 g Menta
1 db Uborka
3 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a quinoát sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyd kihűlni.

    A quinoát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a kesernyés ízét adó szaponinokat.

    2

    Aprítsd fel a petrezselymet és a mentát. Az uborkát és a paradicsomot kockázd fel apró darabokra, a vöröshagymát vágd finomra.

    Minél apróbbra vágod a zöldségeket és a zöldfűszereket, annál jobban összeérnek az ízek.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a kihűlt quinoát az aprított zöldfűszerekkel és zöldségekkel.

    Fontos, hogy a quinoa teljesen kihűljön, mielőtt összekevered a zöldségekkel, különben azok megfonnyadnak. Ha nincs időd kivárni, terítsd szét egy nagy tálcán, hogy gyorsabban hűljön.

    4

    Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd öntsd a salátára.

    Használj extra szűz olívaolajat a gazdagabb íz érdekében. Az öntetbe kevés fokhagymát is reszelhetsz.

    5

    Óvatosan forgasd össze a tabbouleh-t, és hagyd állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben tárolva a tabbouleh még finomabb lesz, mert az ízek jobban összeérnek. Azonban ne hagyd túl sokáig állni, mert a zöldségek megpuhulhatnak.

    6

    Tálald frissen, önmagában vagy köretként grillezett zöldségek mellé.

    A tabbouleh-t tálalás előtt friss citromlével locsold meg, hogy még frissebb legyen az íze.