Főzd meg a quinoát sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyd kihűlni.
A quinoát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a kesernyés ízét adó szaponinokat.
Aprítsd fel a petrezselymet és a mentát. Az uborkát és a paradicsomot kockázd fel apró darabokra, a vöröshagymát vágd finomra.
Minél apróbbra vágod a zöldségeket és a zöldfűszereket, annál jobban összeérnek az ízek.
Egy nagy tálban keverd össze a kihűlt quinoát az aprított zöldfűszerekkel és zöldségekkel.
Fontos, hogy a quinoa teljesen kihűljön, mielőtt összekevered a zöldségekkel, különben azok megfonnyadnak. Ha nincs időd kivárni, terítsd szét egy nagy tálcán, hogy gyorsabban hűljön.
Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd öntsd a salátára.
Használj extra szűz olívaolajat a gazdagabb íz érdekében. Az öntetbe kevés fokhagymát is reszelhetsz.
Óvatosan forgasd össze a tabbouleh-t, és hagyd állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben tárolva a tabbouleh még finomabb lesz, mert az ízek jobban összeérnek. Azonban ne hagyd túl sokáig állni, mert a zöldségek megpuhulhatnak.
Tálald frissen, önmagában vagy köretként grillezett zöldségek mellé.
A tabbouleh-t tálalás előtt friss citromlével locsold meg, hogy még frissebb legyen az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.