Raffaello torta díszítve

Raffaello torta

A Raffaello torta a kókusz és a mandula szerelmeseinek álma. A torta inspirációját a híres Raffaello édesség adta, amely krémes és kókuszos ízeiről ismert. A kókuszreszelék és a fehércsokoládé tökéletes harmóniája teszi ezt a tortát ellenállhatatlanná. Ideális választás ünnepi alkalmakra, születésnapokra vagy egy különleges desszertként a családi asztalon. Egy kis lime-levet is hozzáadhatsz a krémhez, hogy egyensúlyba hozd az édes ízeket. Különösen ajánlott azoknak, akik szeretik az elegáns és krémes süteményeket.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 40 perc
4200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
150 g Kókuszreszelék
100 g Mandula
200 g Fehércsokoládé
500 ml Tejszín
250 g Mascarpone
100 g Cukor
2 db Tortalap
4 db Zselatinlap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulát forrázd le, majd húzd le a héját, és enyhén pirítsd meg egy száraz serpenyőben.

    A mandulát könnyebben meg tudod pucolni, ha forró vízbe teszed pár percre. A pirítás kiemeli az ízét.

    2

    Olvaszd fel a fehércsokoládét vízgőz fölött. Vigyázz, hogy ne hevüljön túl, mert csomósodhat.

    A fehércsokoládé könnyebben leég, mint a többi csokoládé, ezért nagyon figyelj rá olvasztás közben.

    3

    A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe, amíg megpuhulnak, majd nyomkodd ki őket.

    Fontos, hogy a zselatin teljesen megpuhuljon, különben nem fog megfelelően működni.

    4

    Forralj fel 50 ml tejszínt, és oldd fel benne a zselatinlapokat, majd hagyd kicsit hűlni.

    A tejszín ne legyen forró, csak meleg, amikor a zselatint feloldod benne.

    5

    Egy nagy tálban keverd össze a mascarponét, a cukrot, az olvasztott fehércsokoládét és a kókuszreszeléket.

    A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen elkeverhető legyen.

    6

    Add hozzá a zselatinos tejszínt, és keverd simára az egészet.

    A zselatinos tejszínt lassan, folyamatosan kevergetve add a krémhez, hogy ne csomósodjon össze.

    7

    A maradék hideg tejszínt verd habbá, és óvatosan forgasd bele a krémes keverékbe.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. Óvatosan forgasd bele a krémbe, hogy ne törjön össze.

    8

    Helyezd az egyik tortalapot egy tortaformába, simítsd rá a krém felét, majd helyezd rá a másik tortalapot és a maradék krémet. Egyenletesen simítsd el a tetejét és az oldalát.

    Ha nincs tortaformád, használhatsz egy tálat is, amit kibélelsz folpack fóliával.

    9

    Szórd meg kókuszreszelékkel, és díszítsd egész mandulával vagy Raffaello golyókkal.

    A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat! Használhatsz olvasztott fehércsokoládét is a díszítéshez.

    10

    Hűtsd a tortát legalább 4 órán át, hogy teljesen megszilárduljon.

    A hűtés elengedhetetlen, hogy a krém megfelelően megszilárduljon és a torta szeletelhető legyen.