Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulát forrázd le, majd húzd le a héját, és enyhén pirítsd meg egy száraz serpenyőben.
A mandulát könnyebben meg tudod pucolni, ha forró vízbe teszed pár percre. A pirítás kiemeli az ízét.
Olvaszd fel a fehércsokoládét vízgőz fölött. Vigyázz, hogy ne hevüljön túl, mert csomósodhat.
A fehércsokoládé könnyebben leég, mint a többi csokoládé, ezért nagyon figyelj rá olvasztás közben.
A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe, amíg megpuhulnak, majd nyomkodd ki őket.
Fontos, hogy a zselatin teljesen megpuhuljon, különben nem fog megfelelően működni.
Forralj fel 50 ml tejszínt, és oldd fel benne a zselatinlapokat, majd hagyd kicsit hűlni.
A tejszín ne legyen forró, csak meleg, amikor a zselatint feloldod benne.
Egy nagy tálban keverd össze a mascarponét, a cukrot, az olvasztott fehércsokoládét és a kókuszreszeléket.
A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen elkeverhető legyen.
Add hozzá a zselatinos tejszínt, és keverd simára az egészet.
A zselatinos tejszínt lassan, folyamatosan kevergetve add a krémhez, hogy ne csomósodjon össze.
A maradék hideg tejszínt verd habbá, és óvatosan forgasd bele a krémes keverékbe.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. Óvatosan forgasd bele a krémbe, hogy ne törjön össze.
Helyezd az egyik tortalapot egy tortaformába, simítsd rá a krém felét, majd helyezd rá a másik tortalapot és a maradék krémet. Egyenletesen simítsd el a tetejét és az oldalát.
Ha nincs tortaformád, használhatsz egy tálat is, amit kibélelsz folpack fóliával.
Szórd meg kókuszreszelékkel, és díszítsd egész mandulával vagy Raffaello golyókkal.
A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat! Használhatsz olvasztott fehércsokoládét is a díszítéshez.
Hűtsd a tortát legalább 4 órán át, hogy teljesen megszilárduljon.
A hűtés elengedhetetlen, hogy a krém megfelelően megszilárduljon és a torta szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.