A rambutánokat hámozd meg, távolítsd el a magokat, majd turmixold simára, hogy krémes állagot kapj.
A rambutánok hámozásánál figyelj, hogy ne sértsd meg a gyümölcshúst. A magokat alaposan távolítsd el, mert keserűek lehetnek.
Egy közepes tálban keverd össze a rambután pürét a citromlével és a vanília kivonattal. A citromlé kiemeli a gyümölcs természetes édességét és megőrzi a frissességét.
A citromlé mennyiségével óvatosan bánj, nehogy túl savanyú legyen a fagylalt. Kóstold meg a pürét, mielőtt hozzáadnád a tejszínes keverékhez.
Egy nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl kemény, csak közepesen lágy állagot kapj.
A tejszín legyen jól lehűtve, mielőtt felvered, így könnyebben habosodik. Ne verd túl, mert kicsapódhat.
Óvatosan keverd össze a felvert tejszínt a kondenzált tejjel, hogy egyenletes és krémes keveréket kapj.
A kondenzált tej legyen hideg, így könnyebben keveredik a tejszínnel. Ne keverd túl erősen, hogy a tejszín ne essen össze.
Add hozzá a rambután pürét a tejszínes keverékhez, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden összetevő jól elkeveredjen.
A rambután pürét óvatosan forgasd bele a tejszínes keverékbe, hogy a fagylalt könnyű és levegős maradjon.
Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.
A légmentesen zárható edény segít megakadályozni a jégkristályok képződését. Ha nincs légmentesen zárható edényed, fedd le a tetejét folpack fóliával.
Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.
Ha a fagylalt túl kemény, tegyél egy kést forró vízbe, majd töröld szárazra, és azzal adagold.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.