Rambután fagylalt tálalva

Rambután fagylalt

A rambután fagylalt egy egzotikus finomság, amely a délkelet-ázsiai konyhából merít ihletet. A rambután gyümölcs édes, lédús húsa tökéletesen illik a krémes fagylalt textúrájához, és egyedi trópusi ízélményt nyújt. Ez az egyszerűen elkészíthető recept ideális választás a nyári forróságban, és garantáltan mindenkit elvarázsol. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld meg egy kevés kókusztejjel vagy lime-lével kiegészíteni!

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss rambután
250 ml Tejszín
200 ml Kondenzált tej
10 ml Citromlé
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rambutánokat hámozd meg, távolítsd el a magokat, majd turmixold simára, hogy krémes állagot kapj.

    A rambutánok hámozásánál figyelj, hogy ne sértsd meg a gyümölcshúst. A magokat alaposan távolítsd el, mert keserűek lehetnek.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a rambután pürét a citromlével és a vanília kivonattal. A citromlé kiemeli a gyümölcs természetes édességét és megőrzi a frissességét.

    A citromlé mennyiségével óvatosan bánj, nehogy túl savanyú legyen a fagylalt. Kóstold meg a pürét, mielőtt hozzáadnád a tejszínes keverékhez.

    3

    Egy nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl kemény, csak közepesen lágy állagot kapj.

    A tejszín legyen jól lehűtve, mielőtt felvered, így könnyebben habosodik. Ne verd túl, mert kicsapódhat.

    4

    Óvatosan keverd össze a felvert tejszínt a kondenzált tejjel, hogy egyenletes és krémes keveréket kapj.

    A kondenzált tej legyen hideg, így könnyebben keveredik a tejszínnel. Ne keverd túl erősen, hogy a tejszín ne essen össze.

    5

    Add hozzá a rambután pürét a tejszínes keverékhez, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden összetevő jól elkeveredjen.

    A rambután pürét óvatosan forgasd bele a tejszínes keverékbe, hogy a fagylalt könnyű és levegős maradjon.

    6

    Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.

    A légmentesen zárható edény segít megakadályozni a jégkristályok képződését. Ha nincs légmentesen zárható edényed, fedd le a tetejét folpack fóliával.

    7

    Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.

    Ha a fagylalt túl kemény, tegyél egy kést forró vízbe, majd töröld szárazra, és azzal adagold.