A karajt szeleteld fel kb. 1 cm vastag szeletekre, klopfold ki, majd sózd és borsozd meg mindkét oldalát.
A klopfolás előtt tegyél a hússzeletre egy folpackot, hogy ne fröcsköljön szét a húslé.
Panírozd be a szeleteket: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgasd őket.
A zsemlemorzsába keverhetsz egy kevés reszelt parmezánt a gazdagabb ízért.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd a karajszeleteket aranybarnára mindkét oldalukon, majd papírtörlőre helyezve csöpögtesd le a felesleges olajat.
Ne tegyél túl sok szeletet egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat, és a hús nem sül ropogósra.
A burgonyát hámozd meg, vágd fel kockákra, és sós vízben főzd puhára körülbelül 20 perc alatt.
A burgonya akkor van kész, ha villával könnyen átszúrható.
A megfőtt burgonyát szűrd le, add hozzá a vajat és a meleg tejet, majd törd össze simára, ízlés szerint sózd és borsozd.
A burgonyapürébe tehetünk egy kevés szerecsendiót is az íze feldobásához.
Tálaláskor helyezd a rántott karajt a burgonyapüré mellé, és kínáld savanyúsággal.
A savanyúság remekül ellensúlyozza a rántott hús zsírosságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.