Tisztítsd meg a csirkemájat az inaktól, majd mosd meg alaposan hideg vízben, és szárítsd meg papírtörlővel.
A máj alapos tisztítása és szárítása fontos a jó végeredményhez.
Készítsd elő a panírozó állomást: az egyik tálba tegyél lisztet, a másodikba felvert tojást, a harmadikba zsemlemorzsát.
A panírozó állomást érdemes előkészíteni, hogy gyorsan és hatékonyan tudj dolgozni.
Forgasd meg a májat először a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában. Ügyelj, hogy mindenhol egyenletesen befedje a panír.
A panír egyenletes eloszlása biztosítja a ropogós végeredményt.
Hevíts olajat egy serpenyőben közepes lángon, és süsd a panírozott májat 3-4 percig mindkét oldalán, amíg aranybarnára nem sül. Szedd ki papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Ne süsd túl a májat, mert kiszáradhat. Akkor jó, ha belül még puha.
A fokhagymás tejfölhöz reszeld le a fokhagymát, és keverd el a tejfölben. Adj hozzá sót és borsot ízlés szerint.
A fokhagymát reszelve jobban eloszlik az íze a tejfölben.
Tálald a rántott májat melegen, a fokhagymás tejföllel és friss salátával vagy sült burgonyával kísérve.
A fokhagymás tejfölt tálalás előtt készítsd el, hogy az ízek összeérjenek. A máj mellé kínálhatsz savanyúságot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.