A tejet egy lábasban melegítsd fel, majd adj hozzá egy evőkanál lime levét. Keverd össze, amíg az összes tej összekeveredik.
A lime levét fokozatosan adagold, hogy ne legyen túl savanyú a tej.
A tejhez hozzáadjuk a tejport és jól összekeverjük, hogy sima tésztát kapjunk. Add hozzá a rózsavizet, és keverd simára.
Ügyelj arra, hogy a tej és tejpor keveréke sima legyen, csomók nélkül.
A tésztát formázz kis golyókká, majd tegyük a vízbe, amit előzőleg egy csipet rózsaszín ételfestékkel és cukorral forraltunk fel.
A golyókat ügyesen formázd, hogy egyenletesek legyenek, és a megfelelő textúrát kapják.
Forrald a golyókat a vízben 10-15 percig, amíg a golyók meg nem emelkednek a víz felszínére.
A golyók akkor lesznek készültek, ha feljönnek a víz tetejére. Ekkor vegyük le a tűzről.
Tálald a rózsaszínű rasgullát hidegen, és locsold meg egy kevés rózsavíz-es sziruppal, hogy extra illatot és frissességet adjon.
A rózsavíz különleges ízt és illatot ad a rasgullának, de ügyelj rá, hogy ne adagold túl, mert könnyen elnyomhatja az édességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.