Rózsaszínű Rasgulla, indiai rózsavizes édesség, friss korianderrel

Rasgulla rózsaszínű

A Rasgulla egy híres indiai édesség, amelyet tejporból készítenek. A rózsaszínű változat a hagyományos rasgullát modern változatban készíti el, egy kis ételfestékkel és rózsavíz hozzáadásával, amely egy frissítő ízt ad. Ezt az édességet különösen ünnepi alkalmakkor fogyasztják, és az ízek harmóniájával egyedülálló élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Tejpor
500 ml Tej
200 g Cukor
2 ek. Rózsavíz
1 db Lime leve
1 tk. Szezámmag
500 ml Víz
1 csipet Rózsaszín ételfesték

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet egy lábasban melegítsd fel, majd adj hozzá egy evőkanál lime levét. Keverd össze, amíg az összes tej összekeveredik.

    A lime levét fokozatosan adagold, hogy ne legyen túl savanyú a tej.

    2

    A tejhez hozzáadjuk a tejport és jól összekeverjük, hogy sima tésztát kapjunk. Add hozzá a rózsavizet, és keverd simára.

    Ügyelj arra, hogy a tej és tejpor keveréke sima legyen, csomók nélkül.

    3

    A tésztát formázz kis golyókká, majd tegyük a vízbe, amit előzőleg egy csipet rózsaszín ételfestékkel és cukorral forraltunk fel.

    A golyókat ügyesen formázd, hogy egyenletesek legyenek, és a megfelelő textúrát kapják.

    4

    Forrald a golyókat a vízben 10-15 percig, amíg a golyók meg nem emelkednek a víz felszínére.

    A golyók akkor lesznek készültek, ha feljönnek a víz tetejére. Ekkor vegyük le a tűzről.

    5

    Tálald a rózsaszínű rasgullát hidegen, és locsold meg egy kevés rózsavíz-es sziruppal, hogy extra illatot és frissességet adjon.

    A rózsavíz különleges ízt és illatot ad a rasgullának, de ügyelj rá, hogy ne adagold túl, mert könnyen elnyomhatja az édességet.