Sáfrányos Rasgulla, sáfrányos szirupban úszó túrós golyókkal

Rasgulla sáfránnyal

A sáfrányos Rasgulla egy különleges változata az indiai klasszikus Rasgullának, amely a sáfrány fűszeres aromájával gazdagodik. Az édességet túróból készítik, és a szirupot sáfrányjal ízesítik, hogy egy frissítő, aromás desszertet kapjunk. A sáfrányos Rasgulla különleges élményt ad, és ideális választás a könnyed édességek kedvelőinek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
1 l Tej
200 g Cukor
500 ml Víz
1 csipet Sáfrány
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tedd a tejet egy nagy edénybe, és forrald fel közepes lángon.

    Használj friss, teljes tejjel készített alapot a gazdag ízért.

    2

    Amikor a tej forrni kezd, add hozzá a citromlevet, és keverd meg. A tej hamarosan kicsapódik, és a savó elválik a túrótól.

    Lassan add hozzá a citromlevet, hogy megfelelően kicsapódjon a tej.

    3

    Tedd a túrós masszát egy szűrőbe, hogy lecsöpögjön a savó. Hagyd, hogy a túró teljesen lecsöpögjön, majd mosd át hideg vízzel.

    Az alapos leöblítés segít eltávolítani a citromsav ízét.

    4

    Amikor a túró száraz, gyúrd össze sima tésztává. Tartsd a tésztát puha állagúnak, hogy könnyen formázható legyen.

    Ne dolgozd túl a tésztát, mert az keményebbé teheti a Rasgullákat.

    5

    Formázz kis gömböket a túróból, és tedd őket forró, de nem forrázó cukros vízbe. Főzd a gömböket körülbelül 15-20 percig, amíg megduzzadnak.

    A szirup ne legyen túl forró, mert ez megakadályozhatja, hogy a Rasgullák megfelelően megduzzadjanak.

    6

    Miután a gömbök megduzzadtak, vedd le őket a tűzről, és hagyd pihenni a cukros szirupban.

    Hagyd, hogy a Rasgullák egy ideig a szirupban pihenjenek, hogy jobban átjárja őket az édes lé.

    7

    Add hozzá a sáfrányt a sziruphoz, hogy különleges aromát adjon.

    A sáfrányt egy pici meleg vízben feloldhatod, hogy még erősebb ízt adjon az édességnek.

    8

    Tálald a Rasgullákat hűtve, és élvezd a finom sáfrányos édességet!

    A sáfrányos Rasgulla még finomabb, ha néhány órát pihenteted a hűtőben.