A rizst öblítsd le hideg vízben, majd tedd egy lábasba 500 ml vízzel. Főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg megpuhul.
A rizs puhulása előtt érdemes párszor átkeverni, hogy ne ragadjon le.
Miután a rizs megfőtt, öntsd hozzá a tejet és a cukrot, majd add hozzá a sáfrányt és a narancshéjat. Főzd 10-15 percig, amíg a tej sűrűsödni kezd.
A sáfrány különleges ízt ad, de figyelj, hogy ne főzd túl sokáig, hogy ne veszítse el a színét.
Amikor a tejes-rizses massza kellően besűrűsödött, add hozzá a tejszínt, és alacsony hőmérsékleten forrald össze még 5-10 percig.
A tejszín gazdagabbá teszi a desszertet, ne hagyd ki belőle!
Tedd a mandulát egy serpenyőbe, és pirítsd meg enyhén aranybarnára. Ha kész, darabold fel apróbb darabokra.
A mandula pirítása fokozza az ízét, és finom ropogós textúrát ad a desszertnek.
A kész rasmalait tálkákba öntsd, szórd meg a pirított mandulával és a frissen reszelt narancshéjjal. Tálalás előtt hűtsd le 1-2 órára a hűtőben.
A narancshéj frissítő ízt ad, és segít kiemelni a desszert citrusos jegyeit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.