Rasmalai narancshéjjal, mandulával díszítve, friss és gazdag édesség tálalva.

Rasmalai narancshéjjal

A Rasmalai egy klasszikus indiai desszert, amely a tej, rizs és mandula kombinációja. Az étel története a mogul uralkodók idejére vezethető vissza, akik a tejtermékeket és fűszereket gyakran használták a finom édességek elkészítésében. A modern rasmalai gyakran gazdagítva van sáfránnyal, narancshéjjal, és más frissítő fűszerekkel, amelyek új szintre emelik a desszert ízét. Ez a recept egy frissítő variációja, amely a narancshéj és a mandula roppanós textúrája révén igazán különleges élményt kínál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 ml Tej
200 g Rizs
150 g Cukor
1 db Narancshéj
50 g Mandula
1 csipet Sáfrány
100 ml Tejszín
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg vízben, majd tedd egy lábasba 500 ml vízzel. Főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg megpuhul.

    A rizs puhulása előtt érdemes párszor átkeverni, hogy ne ragadjon le.

    2

    Miután a rizs megfőtt, öntsd hozzá a tejet és a cukrot, majd add hozzá a sáfrányt és a narancshéjat. Főzd 10-15 percig, amíg a tej sűrűsödni kezd.

    A sáfrány különleges ízt ad, de figyelj, hogy ne főzd túl sokáig, hogy ne veszítse el a színét.

    3

    Amikor a tejes-rizses massza kellően besűrűsödött, add hozzá a tejszínt, és alacsony hőmérsékleten forrald össze még 5-10 percig.

    A tejszín gazdagabbá teszi a desszertet, ne hagyd ki belőle!

    4

    Tedd a mandulát egy serpenyőbe, és pirítsd meg enyhén aranybarnára. Ha kész, darabold fel apróbb darabokra.

    A mandula pirítása fokozza az ízét, és finom ropogós textúrát ad a desszertnek.

    5

    A kész rasmalait tálkákba öntsd, szórd meg a pirított mandulával és a frissen reszelt narancshéjjal. Tálalás előtt hűtsd le 1-2 órára a hűtőben.

    A narancshéj frissítő ízt ad, és segít kiemelni a desszert citrusos jegyeit.