Reese’s Ice Cream Bar házi készítésű jégkrém

Reese’s Ice Cream Bar

A Reese’s Ice Cream Bar a világhírű mogyoróvajas Reese’s csészék és a csokoládé tökéletes kombinációját hozza el egy hűsítő fagylalt formájában. Az eredeti Reese’s csészéket 1928-ban alkották meg, és azóta is az egyik legnépszerűbb édesség Észak-Amerikában. Ez a jégkrém a gazdag mogyoróvaj és a krémes fagylalt harmonikus találkozása, amelyet egy ropogós csokoládé réteg tesz még ellenállhatatlanabbá. Képzeld el, ahogy az első harapásnál a csokoládé roppan, majd a lágy mogyoróvajas fagylalt elolvad a szádban – egy tökéletes nyári desszert!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 25 perc
390 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Reese’s mogyoróvajas csésze
250 ml Tejszín
100 g Sűrített tej
1 tk. Vanília kivonat
150 g Étcsokoládé
10 ml Napraforgóolaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A Reese’s mogyoróvajas csészéket apróra vágd fel egy éles késsel vagy törd össze durvább darabokra.

    A csészéket fagyaszd le előtte 10-15 percre, így könnyebb lesz aprítani, és nem olvadnak meg a kezedben.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a tejszínt, a sűrített tejet, a vanília kivonatot és a csipetnyi sót, amíg sima és homogén állagú nem lesz.

    A legjobb eredmény érdekében használj hideg tejszínt.

    3

    Szórd bele az összetört Reese’s csészék 80%-át, majd óvatosan keverd el, hogy egyenletesen eloszoljon a fagylaltalapban.

    Ne keverd túl, mert a csokoládé színezheti a fagylaltot.

    4

    Öntsd a keveréket jégkrémformákba, és helyezd be a pálcikákat. Fagyaszd legalább 4-5 órán keresztül.

    Ha nincs jégkrémformád, használhatsz papírpoharakat is.

    5

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben, majd keverd hozzá az olajat, hogy folyékonyabb állagú legyen.

    Vízgőz fölött olvasztva biztosabb, hogy nem ég meg a csokoládé. Mikróban 30 másodperces intervallumokban olvaszd, kevergetve közben.

    6

    A megfagyott jégkrémeket mártsd bele az olvasztott csokoládéba, majd szórd meg a maradék aprított Reese’s mogyoróvajas csészékkel, hogy extra ropogós legyen.

    A csokoládéba mártás előtt győződj meg róla, hogy a jégkrém teljesen megfagyott.

    7

    Helyezd a csokoládéval bevont jégkrémeket sütőpapírra, és tedd vissza a fagyasztóba még 30 percre, hogy a csokoládé teljesen megszilárduljon.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a jégkrémek hozzáragadjanak a tálcához.

    8

    Tálalás előtt hagyd a jégkrémet szobahőmérsékleten 2-3 percig állni, hogy könnyebben harapható legyen.

    Ne hagyd túl sokáig szobahőmérsékleten, mert megolvad.