Rendang Jamur gombával, tandoori fűszerekkel tálalva, friss korianderrel

Rendang Jamur (gombás rendang)

A Rendang Jamur egy indonéz étel, amely a tradicionális rendang egy fűszeres és gazdag változata, azonban ebben a receptben a gomba van a hús helyett. A tandoori fűszerek és a kókusztej egy különleges ízvilágot alkotnak, amely az egész ételt áthatja. A rendang, amely a hosszú főzési idő alatt intenzívebbé válik, mindig egyaránt ízletes és gazdag. A Rendang Jamur az ínycsiklandó gombás változatban könnyen elkészíthető, és vegetáriánusok számára is ideális választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Gomba
400 ml Kókusztej
200 ml Víz
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 szál Lemongrass
2 cm Friss gyömbér
1 ek. Tamarind paszta
2 ek. Szójaszósz
1 rúd Fahéj
2 ek. Szezámmagolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát tisztítsd meg, és szeleteld fel. A hagymát, fokhagymát, gyömbért és lemongrasst is apróra vágd.

    A gombákat ne hagyd túl sokáig a vízben, mert elveszíthetik az ízüket.

    2

    Egy serpenyőben melegíts szezámmagolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, gyömbért és lemongrasst 3-5 percig, amíg illatosak lesznek.

    A fűszereket alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjenek meg és ne veszítsenek az ízükből.

    3

    Add hozzá a gombát a serpenyőhöz, és pirítsd őket 10 percig, amíg kiengedik a levüket és megpuhulnak.

    Ne próbáld egyszerre túl sok gombát tenni a serpenyőbe, hogy egyenletesen piruljanak!

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, vizet, tamarind pasztát, fahéjat, szójaszószt, sót és borsot. Keverd jól össze.

    A tamarind paszta különleges savanykás ízt ad a rendangnak, de ne használd túl sokat, hogy ne legyen túl erős.

    5

    Hagyj mindent lassan főni alacsony hőmérsékleten, amíg a gomba teljesen megpuhul és a szósz sűrűsödik, körülbelül 30-40 percig.

    A szósz fokozatosan sűrűsödik, ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.

    6

    A fahéjat távolítsd el, és szórd meg friss korianderrel a tálaláshoz.

    A koriander frissessége nagyszerűen kiegyensúlyozza a rendang fűszeres ízét.