A gombát tisztítsd meg, és szeleteld fel. A hagymát, fokhagymát, gyömbért és lemongrasst is apróra vágd.
A gombákat ne hagyd túl sokáig a vízben, mert elveszíthetik az ízüket.
Egy serpenyőben melegíts szezámmagolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, gyömbért és lemongrasst 3-5 percig, amíg illatosak lesznek.
A fűszereket alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjenek meg és ne veszítsenek az ízükből.
Add hozzá a gombát a serpenyőhöz, és pirítsd őket 10 percig, amíg kiengedik a levüket és megpuhulnak.
Ne próbáld egyszerre túl sok gombát tenni a serpenyőbe, hogy egyenletesen piruljanak!
Öntsd hozzá a kókusztejet, vizet, tamarind pasztát, fahéjat, szójaszószt, sót és borsot. Keverd jól össze.
A tamarind paszta különleges savanykás ízt ad a rendangnak, de ne használd túl sokat, hogy ne legyen túl erős.
Hagyj mindent lassan főni alacsony hőmérsékleten, amíg a gomba teljesen megpuhul és a szósz sűrűsödik, körülbelül 30-40 percig.
A szósz fokozatosan sűrűsödik, ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.
A fahéjat távolítsd el, és szórd meg friss korianderrel a tálaláshoz.
A koriander frissessége nagyszerűen kiegyensúlyozza a rendang fűszeres ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.