Ribizlis cupcake tĂĄlalva

Ribizlis Cupcake

A ribizli egy kĂŒlönleges gyĂŒmölcs, amely frissessĂ©get Ă©s enyhĂ©n savanykĂĄs Ă­zt kölcsönöz a sĂŒtemĂ©nyeknek. A ribizlis sĂŒtemĂ©nyek törtĂ©nete Ă©vszĂĄzadokra nyĂșlik vissza, amikor a gyĂŒmölcsöt elƑször kezdtĂ©k el lekvĂĄrokban Ă©s sĂŒtemĂ©nyekben hasznĂĄlni. A ribizli magas vitamintartalma Ă©s Ă©lĂ©nk szĂ­ne tökĂ©letesen illik a könnyƱ sĂŒtemĂ©nyekhez Ă©s a habos krĂ©mekhez. Ez a cupcake recept egy modern vĂĄltozata ennek a klasszikus desszertnek, amely egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, de rendkĂ­vĂŒl lĂĄtvĂĄnyos Ă©s Ă­zletes. Ha szeretnĂ©d mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© tenni, prĂłbĂĄld meg fehĂ©r csokolĂĄdĂ©forgĂĄccsal vagy pirĂ­tott mandulĂĄval megszĂłrni a tetejĂ©t!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 200 g Liszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 120 g Vaj
⭕ 2 db Tojás
⭕ 100 ml Tej
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 1 csipet Só
⭕ 150 g Friss ribizli
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 100 g Porcukor
⭕ 150 g KrĂ©m sajt

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy muffin sĂŒtƑformĂĄt papĂ­rkapszlikkal.

    A sĂŒtƑ elƑmelegĂ­tĂ©se nagyon fontos a muffinok megfelelƑ ĂĄllagĂĄnak elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtƑport Ă©s a sĂłt, hogy az összetevƑk egyenletesen eloszoljanak.

    A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk alapos összekeverĂ©se biztosĂ­tja, hogy a sĂŒtƑpor egyenletesen oszlik el, Ă­gy a muffinok szĂ©pen megemelkednek.

    3

    Egy mĂĄsik tĂĄlban habosĂ­tsd fel a vajat Ă©s a cukrot, amĂ­g vilĂĄgos Ă©s krĂ©mes ĂĄllagĂș nem lesz.

    A vaj legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ a legjobb eredmĂ©ny elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    4

    Add hozzå a tojåsokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    A tojåsokat egyesével add hozzå, és minden tojås utån alaposan keverd el, hogy a massza ne csapódjon ki.

    5

    Felvåltva adagold a szåraz hozzåvalókat és a tejet a masszåhoz, folyamatosan keverve, hogy sima tésztåt kapj.

    Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂ­g az Ă©ppen összeĂĄll.

    6

    Óvatosan keverd bele a friss ribizlit a tĂ©sztĂĄba, ĂŒgyelve arra, hogy ne törjön össze teljesen.

    A ribizlit finoman forgasd bele a tésztåba, hogy ne engedje ki a levét és ne színezze el a tésztåt.

    7

    Töltsd meg a muffin formĂĄkat hĂĄromnegyedig a tĂ©sztĂĄval, majd sĂŒsd Ƒket 18-20 percig, vagy amĂ­g aranybarnĂĄk nem lesznek. HĂșstƱvel ellenƑrizd az ĂĄtsĂŒltsĂ©get.

    A muffinokat ne töltsd tĂșl, mert kifolyhatnak sĂŒtĂ©s közben. Ha a hĂșstƱ tisztĂĄn jön ki, a muffinok megsĂŒltek.

    8

    AmĂ­g a muffinok sĂŒlnek, kĂ©szĂ­tsd el a ribizlis krĂ©met: egy tĂĄlban verd fel a tejszĂ­nt kemĂ©ny habbĂĄ, majd keverd bele a porcukrot Ă©s a krĂ©msajtot, hogy selymes, lĂĄgy ĂĄllagot kapj.

    A tejszĂ­n legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhetƑ legyen. A krĂ©msajtot Ăłvatosan keverd hozzĂĄ, hogy a krĂ©m ne essen össze.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kihƱlni, majd dĂ­szĂ­tsd Ƒket a ribizlis krĂ©mmel Ă©s egy-egy szem friss ribizlivel a tetejĂ©n.

    A muffinokat teljesen hagyd kihƱlni, mielƑtt dĂ­szĂ­tenĂ©d Ƒket, kĂŒlönben a krĂ©m megolvad.