Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.
A sütő előmelegítése nagyon fontos a muffinok megfelelő állagának eléréséhez.
Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, így a muffinok szépen megemelkednek.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű a legjobb eredmény eléréséhez.
Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.
A tojásokat egyesével add hozzá, és minden tojás után alaposan keverd el, hogy a massza ne csapódjon ki.
Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg az éppen összeáll.
Óvatosan keverd bele a friss ribizlit a tésztába, ügyelve arra, hogy ne törjön össze teljesen.
A ribizlit finoman forgasd bele a tésztába, hogy ne engedje ki a levét és ne színezze el a tésztát.
Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.
A muffinokat ne töltsd túl, mert kifolyhatnak sütés közben. Ha a hústű tisztán jön ki, a muffinok megsültek.
Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a ribizlis krémet: egy tálban verd fel a tejszínt kemény habbá, majd keverd bele a porcukrot és a krémsajtot, hogy selymes, lágy állagot kapj.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A krémsajtot óvatosan keverd hozzá, hogy a krém ne essen össze.
Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a ribizlis krémmel és egy-egy szem friss ribizlivel a tetején.
A muffinokat teljesen hagyd kihűlni, mielőtt díszítenéd őket, különben a krém megolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.