MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 180°C-ra, Ă©s kĂ©szĂts elĆ egy muffin sĂŒtĆformĂĄt papĂrkapszlikkal.
A sĂŒtĆ elĆmelegĂtĂ©se nagyon fontos a muffinok megfelelĆ ĂĄllagĂĄnak elĂ©rĂ©sĂ©hez.
Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtĆport Ă©s a sĂłt, hogy az összetevĆk egyenletesen eloszoljanak.
A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk alapos összekeverĂ©se biztosĂtja, hogy a sĂŒtĆpor egyenletesen oszlik el, Ăgy a muffinok szĂ©pen megemelkednek.
Egy mĂĄsik tĂĄlban habosĂtsd fel a vajat Ă©s a cukrot, amĂg vilĂĄgos Ă©s krĂ©mes ĂĄllagĂș nem lesz.
A vaj legyen szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱ a legjobb eredmĂ©ny elĂ©rĂ©sĂ©hez.
Add hozzĂĄ a tojĂĄsokat egyenkĂ©nt a vajas keverĂ©khez, Ă©s jĂłl dolgozd el. Keverd bele a vanĂlia kivonatot is.
A tojåsokat egyesével add hozzå, és minden tojås utån alaposan keverd el, hogy a massza ne csapódjon ki.
Felvåltva adagold a szåraz hozzåvalókat és a tejet a masszåhoz, folyamatosan keverve, hogy sima tésztåt kapj.
Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂg az Ă©ppen összeĂĄll.
Ăvatosan keverd bele a friss ribizlit a tĂ©sztĂĄba, ĂŒgyelve arra, hogy ne törjön össze teljesen.
A ribizlit finoman forgasd bele a tĂ©sztĂĄba, hogy ne engedje ki a levĂ©t Ă©s ne szĂnezze el a tĂ©sztĂĄt.
Töltsd meg a muffin formĂĄkat hĂĄromnegyedig a tĂ©sztĂĄval, majd sĂŒsd Ćket 18-20 percig, vagy amĂg aranybarnĂĄk nem lesznek. HĂșstƱvel ellenĆrizd az ĂĄtsĂŒltsĂ©get.
A muffinokat ne töltsd tĂșl, mert kifolyhatnak sĂŒtĂ©s közben. Ha a hĂșstƱ tisztĂĄn jön ki, a muffinok megsĂŒltek.
AmĂg a muffinok sĂŒlnek, kĂ©szĂtsd el a ribizlis krĂ©met: egy tĂĄlban verd fel a tejszĂnt kemĂ©ny habbĂĄ, majd keverd bele a porcukrot Ă©s a krĂ©msajtot, hogy selymes, lĂĄgy ĂĄllagot kapj.
A tejszĂn legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhetĆ legyen. A krĂ©msajtot Ăłvatosan keverd hozzĂĄ, hogy a krĂ©m ne essen össze.
Hagyd a muffinokat teljesen kihƱlni, majd dĂszĂtsd Ćket a ribizlis krĂ©mmel Ă©s egy-egy szem friss ribizlivel a tetejĂ©n.
A muffinokat teljesen hagyd kihƱlni, mielĆtt dĂszĂtenĂ©d Ćket, kĂŒlönben a krĂ©m megolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.