Forrald fel a vizet egy nagy lábasban, majd add hozzá a rizst. Főzd 5 percig közepes lángon, hogy a rizs elkezdjen megpuhulni.
A rizst időnként keverd meg, nehogy az aljára tapadjon.
Add hozzá a tejet, keverd el, és forrald fel újra. Ezután vedd le a hőt, és főzd kis lángon 35-40 percig, gyakran kevergetve, amíg a rizs teljesen megpuhul és a kása besűrűsödik.
Minél gyakrabban kevered, annál krémesebb lesz a végeredmény.
A főzés végén add hozzá a sót és a vajat, majd keverd össze, hogy krémes állagú legyen.
A vajat a főzés végén add hozzá, hogy ne veszítse el az ízét.
Tálald melegen, a tetejét szórd meg vaníliás cukorral ízlés szerint.
A vaníliás cukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy megolvadjon és illatos legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.