A csirkemellet vágd fel kisebb kockákra, és sózd, borsozd meg.
A csirkemellet apróbb darabokra vágva gyorsabban megpuhul és könnyebben átsül.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat és pirítsd meg a hagymát, amíg üveges lesz.
Ne hagyd túl pirulni a fokhagymát, mert könnyen keserűvé válik.
Add hozzá a csirkét, és pirítsd meg, amíg minden oldalon aranybarnára sül.
Fontos, hogy ne zsúfold túl a serpenyőt, különben a csirke párolódni fog, nem pedig pirulni.
Add hozzá a rizst, és keverd át, hogy minden szem rizs egyenletesen bevonódjon a zsiradékkal.
A rizst egy-két percig pirítsd, hogy kiengedje a kemikáliákat, és jobban magába szívja a folyadékokat.
Öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd, hogy az alkohol elpárologjon.
Használj száraz fehérbort, hogy az ízek frissek maradjanak.
Lassan adagolj hozzá a csirkehúsleves alapléből, és folyamatosan kevergetve, várd meg, hogy a rizs minden egyes adag levest felszívjon.
Ne rohanj! A rizs főzése egy lassú folyamat, így a türelem kulcsfontosságú a tökéletes rizottóhoz.
Amikor a rizs megpuhul, add hozzá a reszelt parmezán sajtot és a finomra vágott friss petrezselymet. Keverd össze, és tálald melegen.
A parmezán extra krémességet és ízt ad a rizottónak, így fontos, hogy frissen reszelt parmezánt használj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.