Rocky Road Ice Cream tálalva

Rocky Road Ice Cream

A Rocky Road Ice Cream egy amerikai klasszikus, amely a csokoládé fagylaltot, diót, mogyorót és zefírt kombinálja. A recept eredete az 1920-as évekre nyúlik vissza, és azóta az egyik legkedveltebb fagylalt-változattá vált a világ számos országában. A Rocky Road egy igazán gazdag, ínycsiklandó fagylalt, amely a textúrák és ízek tökéletes harmóniáját kínálja. A házi készítésű változata mindenkit elbűvöl, különösen, ha friss, prémium alapanyagokkal készítjük el.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 g Tejcsokoládé fagylalt
50 g Mogyoró
50 g Zefír
30 g Dió
50 ml Csokoládé szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: aprítsd fel a zefírt és a diót, majd tedd félre. A mogyorót is durvára vágd.

    A zefírt (habcsók) érdemes közvetlenül felhasználás előtt felaprítani, hogy ne ragadjon össze.

    2

    Ha házi fagylaltot készítesz, a csokoládé fagylaltot készítsd el a kedvenc recepted szerint, vagy válassz bolti tejcsokoládé fagylaltot.

    A házi fagylalt íze sokkal intenzívebb lehet, de a bolti verzió is tökéletesen megfelel, ha időt szeretnél spórolni.

    3

    A csokoládé fagylaltot egy tálban vagy fagyasztóformában helyezd el. A fagylaltot egyenletesen oszlasd el.

    Ha fagyasztóformát használsz, béleld ki folpackkal, hogy könnyebben ki tudd venni a fagylaltot.

    4

    Szórd a fagylaltra a durvára vágott diót, mogyorót és zefírt, hogy egyenletesen eloszoljanak a fagylaltban.

    A dió és mogyoró mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    5

    Öntsd rá a csokoládé szószt, hogy ízesítse a fagylaltot, és adj hozzá extra édességet.

    A csokoládé szósz helyett használhatsz karamell szószt vagy más kedvenc öntetet is.

    6

    Tedd a kész rocky road ice cream-t a fagyasztóba legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.

    A hosszabb fagyasztási idő biztosítja, hogy a fagylalt teljesen megdermedjen.

    7

    Miután a fagylalt megdermedt, szeleteld fel és tálald azonnal.

    A tálalás előtt hagyd a fagylaltot néhány percig szobahőmérsékleten, hogy könnyebben szeletelhető legyen.