Egy tálban keverd össze a lisztet, sót, cukrot és élesztőt. Add hozzá a joghurtot, a langyos tejet, vizet és az olívaolajat, majd gyúrj belőle lágy, rugalmas tésztát.
Használj langyos folyadékokat – ez segíti az élesztő aktiválódását.
Takarjuk le a tésztát, és meleg helyen kelesszük 1 órán át, míg duplájára nő.
Ha hűvös a konyha, tedd a tálat a sütőbe, amit előzőleg 30°C-ra melegítettél fel, majd kapcsold ki.
Oszd a tésztát 4 egyenlő részre, és formálj belőlük ovális vagy kerek lepényeket. Nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra.
Ne használj túl sok lisztet a nyújtáshoz, különben kiszárad a naan felülete sütés közben.
Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg vízzel hígított tejjel, szórd meg szezámmaggal és nyomj rá mintázatot ujjal vagy villa segítségével.
A tejjel való megkenés szép fényt és aranybarna színt ad a felületnek.
Előmelegített sütőben 220°C-on süsd 10-12 percig, míg aranybarnára sül. Sütés után kend meg kevés olívaolajjal.
Frissen az igazi – ha újramelegíted, spricceld meg vízzel és röviden süsd újra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.