A zöldbabot mosd meg és vágd le a végeit. Forralj fel sós vizet, és a zöldbabot blansírozd 2-3 percig, hogy roppanós maradjon. Szűrd le, és hűtsd le hideg vízben.
A blansírozás pontos időtartama függ a zöldbab vastagságától. Kóstold meg, hogy roppanós maradjon, de ne legyen nyers.
Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a szezámmagot 1-2 percig, amíg aranybarna lesz. Tedd félre.
A szezámmagot folyamatosan kevergesd pirítás közben, mert könnyen megég.
A szezámkrémet, citromlevet, zúzott fokhagymát, szójaszószt, sót és borsot keverd össze egy kis tálban, és adj hozzá egy evőkanál vizet, hogy krémes állagot kapj.
Ha a szezámkrém túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet, amíg el nem éri a kívánt állagot. Kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be a citromlé és a szójaszósz mennyiségét.
Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a blansírozott zöldbabot 3-4 percig, amíg enyhén megpirul.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a zöldbab nem fog szépen megpirulni. Inkább több részletben pirítsd.
A pirított zöldbabot tálalás előtt locsold meg a szezámkrémmel, és szórd meg a pirított szezámmaggal. Tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.
A szezámkrémet közvetlenül tálalás előtt locsold rá, hogy a zöldbab ropogós maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.