Roston sĂŒlt tarja fƱszeresen tĂĄlalva

Roston sĂŒlt tarja fƱszeresen

A roston sĂŒlt tarja fƱszeresen egy klasszikus magyar grillĂ©tel, amely a szaftos hĂșs Ă©s a fƱszeres Ă­zek tökĂ©letes kombinĂĄciĂłjĂĄt nyĂșjtja. Ez a recept egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, mĂ©gis garantĂĄltan lenyƱgözi a vendĂ©geket vagy a csalĂĄdot. A citromlĂ© Ă©s az olĂ­vaolaj hozzĂĄadĂĄsa frissessĂ©get Ă©s kĂŒlönleges aromĂĄt ad a hĂșsnak. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy hĂ©tvĂ©gi grillpartira vagy egy kiadĂłs vacsorĂĄra.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 szelet SertĂ©starja
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Fokhagyma por
⭕ 1 tk. Paprika por
⭕ 0.5 tk. KömĂ©nymag
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 1 ek. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A tarjåt tisztítsd meg, és mindkét oldalåt enyhén klopfold ki. Sóval és borssal ízesítsd.

    A klopfolĂĄs segĂ­t abban, hogy a hĂșs egyenletesebben sĂŒljön ĂĄt, Ă©s puhĂĄbb legyen.

    2

    Egy tålban keverd össze az olívaolajat, a fokhagyma port, a paprika port, a köménymagot és a citromlevet, hogy fƱszeres påcot kapj.

    A fƱszerek mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. Ha szereted a csĂ­pƑset, adj hozzĂĄ egy kis chiliport is.

    3

    Kend be a tarjĂĄt a pĂĄccal, Ă©s hagyd ĂĄllni legalĂĄbb 30 percig, de ha lehet, egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt a hƱtƑben pĂĄcolĂłdjon.

    MinĂ©l tovĂĄbb pĂĄcolĂłdik a hĂșs, annĂĄl Ă­zletesebb lesz. A legjobb, ha egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt a hƱtƑben hagyod.

    4

    MelegĂ­tsd elƑ a grillt vagy serpenyƑt közepes hƑmĂ©rsĂ©kletre. A tarjĂĄt oldalankĂ©nt 5-6 percig sĂŒsd, amĂ­g szĂ©p aranybarna lesz, Ă©s teljesen ĂĄtsĂŒl.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a tarja vastagsĂĄgĂĄtĂłl. A hĂșs akkor van kĂ©szen, ha a belseje elĂ©ri a 70-75°C-ot. HasznĂĄlj hĂșshƑmĂ©rƑt a pontos mĂ©rĂ©shez.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt pihentesd a hĂșst 5 percig, hogy a szaftok egyenletesen oszoljanak el benne.

    A pihentetĂ©s segĂ­t abban, hogy a hĂșs szaftosabb maradjon. Takard le alufĂłliĂĄval, hogy melegen tartsd.

    6

    SzĂłrd meg a sĂŒlt tarjĂĄt friss, aprĂłra vĂĄgott petrezselyemmel, Ă©s kĂ­nĂĄlj mellĂ© friss kenyeret vagy grillezett zöldsĂ©geket.

    A petrezselyem frissessĂ©get Ă©s szĂ­nt ad az Ă©telnek. A grillezett zöldsĂ©gek remekĂŒl kiegĂ©szĂ­tik a tarjĂĄt.