A lisztet és a sót tedd egy tálba, majd add hozzá a tojásokat. Keverd simára.
Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen keverhető legyen.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a sűrített tejet, majd alaposan keverd össze, hogy a tészta homogén legyen.
A sűrített tej gazdag édességet ad a tésztához, így nem szükséges hozzá extra cukor.
Tedd a tápiókát a tésztába, és keverd el jól. A tápióka segít, hogy a tészta puhább és lágyabb legyen.
Ne aggódj, ha a tápióka kemikáliát nem találsz, hagyhatod ki, de segít, hogy a roti jala finomabb legyen.
Öntsd a tésztát egy roti jala formába (ha nincs, egy szimpla palacsinta formázó is működik), és kezd el formázni a roti jala tésztát egyenletesen vékony csíkokban.
Ha nincs megfelelő formád, egy műanyag palackot is használhatsz, amiben apró lyuk van, hogy szép mintákat készíthess.
Egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és kezdd el sütni a roti jala tésztát. Ügyelj rá, hogy mindkét oldalát szépen megpirítsd.
A serpenyő ne legyen túl forró, hogy a roti jala ne égjen meg, de szépen piruljon.
Amikor a roti jala kész, tálald egy kis édesített sűrített tejjel, vagy ha szeretnéd, egy csipetnyi fahéjjal is megszórhatod.
Ha extra édességet szeretnél, öntsd rá a maradék sűrített tejet, hogy még gazdagabb legyen az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.