Készítsd elő az alapanyagokat: a fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra, a rozmaringot vágd apróra, a lime-okat facsard ki.
A lime-ok kifacsarásához használj citrusfacsarót, hogy minél több levet nyerj ki.
Egy kis tálban keverd össze a dijoni mustárt, a frissen facsart lime levét és a mézet.
Ha nincs dijoni mustárod, használhatsz helyette más, enyhébb mustárt, de a végeredmény íze eltérő lehet.
Add hozzá az aprított fokhagymát, rozmaringot, fehérborecetet, sót és borsot.
A rozmaring íze nagyon intenzív, ezért óvatosan adagold, nehogy elnyomja a többi ízt.
Fokozatosan add hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan kevered, hogy a szósz krémes állagot kapjon.
Az olívaolajat lassan, vékony sugárban csorgasd a szószba, miközben folyamatosan kevered, így emulgeálódik és krémesebb lesz a végeredmény.
Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több mézzel az édesebb vagy lime levével a savanykásabb ízért.
A méz fajtája is befolyásolja a szósz ízét. Próbálj ki különböző mézeket, hogy megtaláld a kedvencedet.
Hagyd a szószt 10-15 percig állni, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald saláták, grillezett húsok vagy zöldségek mellé.
Minél tovább áll a szósz, annál intenzívebbek lesznek az ízei. Ha van időd, hagyd állni akár egy órán át is.
A szószt légmentesen zárható edényben hűtőszekrényben tárolhatod, ahol akár egy hétig is eláll.
A tároláshoz használj sötét üveget, hogy az olívaolaj ne oxidálódjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.