Aprítsd finomra a vöröshagymát, fokhagymát és a friss rozmaringot. A kapribogyót is vágd apró darabokra, ha nagyobb szemű.
A rozmaringot közvetlenül a felhasználás előtt aprítsd fel, hogy megőrizze az aromáját.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá a vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.
Vigyázz, hogy a vöröshagyma ne barnuljon meg, mert az keserűvé teheti a szószt.
Add hozzá a vörösbort, majd keverd bele a paradicsompürét és a barnacukrot. Főzd közepes lángon 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A vörösbor elpárologtatja az alkoholtartalmát, így a szósz íze lágyabb lesz.
Add hozzá a kapribogyót és az aprított rozmaringot, majd keverd össze alaposan. Főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kapribogyó sós íze jól illik a paradicsomos szószhoz. Ha túl sósnak találod, öblítsd le felhasználás előtt.
Ízesítsd sóval és fekete borssal ízlés szerint. Ha simább állagot szeretnél, pürésítsd botmixerrel, de darabosan is tálalható.
Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, adj hozzá egy kevés cukrot, ha túl savanyú lenne.
A kész szószt hagyd kicsit hűlni, majd tálald tésztákhoz, grillezett húsokhoz vagy halakhoz. Hűtőben tárolva akár 3-4 napig is frissen tartható.
A szószt légmentesen zárható edényben tárold a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.