Aprítsd fel a fokhagymát és a friss rozmaringot. Mérd ki az összes többi hozzávalót, hogy minden kéznél legyen.
A rozmaringot aprítás előtt érdemes megmosni és alaposan megszárítani.
Egy közepes méretű lábasban melegítsd fel a sört közepes lángon, majd add hozzá a paradicsompürét, a barnacukrot, az almaecetet és a Worcestershire szószt.
Használj egy testesebb, karakteresebb sört a gazdagabb ízhatásért.
Keverd hozzá az aprított fokhagymát, rozmaringot és a paprikaport. Folyamatos keverés mellett főzd 5-7 percig, amíg az ízek elkezdenek összeérni.
A paprikaport érdemes óvatosan adagolni, nehogy túl csípős legyen a szósz.
Ízesítsd sóval és borssal, majd csökkentsd a hőt és főzd lassú tűzön további 15 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A sűrűsödés mértéke ízlés szerint változtatható. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés sört.
Ha simább állagot szeretnél, pürésítsd a szószt botmixerrel. Ezután hagyd kicsit hűlni, mielőtt tálalnád.
A botmixer használata opcionális, de a simább állag sokak számára kellemesebb.
Tálald grillezett húsok, csirke vagy zöldségek mellé. A szószt hűtőben tárolva akár egy hétig is frissen tarthatod.
A szósz hűtőben tárolva tovább érlelődik, így még finomabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.