Aprítsd finomra a friss rozmaringot és a fokhagymát. Készítsd elő az összes hozzávalót, hogy könnyen hozzáférhető legyen.
A rozmaringot érdemes közvetlenül felhasználás előtt aprítani, hogy megőrizze az aromáját.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a szósznak!
Öntsd hozzá a sört, majd add hozzá a dijoni mustárt, a mézet és a fehérborecetet. Keverd össze alaposan, hogy sima állagot kapj.
A sör kiválasztásánál érdemes egy világosabb, lágyabb ízű sört választani, hogy ne nyomja el a többi hozzávaló ízét.
Add hozzá az aprított rozmaringot, majd főzd alacsony hőfokon 10-15 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
Minél tovább főzöd, annál sűrűbb lesz a szósz, de vigyázz, hogy ne sűrítsd túl!
Ízesítsd sóval és fekete borssal ízlés szerint. Ha intenzívebb ízt szeretnél, adj hozzá még egy kevés rozmaringot.
A sóval óvatosan bánj, mert a mustár is sós lehet. Kóstolás után igazítsd az ízeket.
A kész szószt hagyd kicsit hűlni, majd tálald sült húsok, grillezett zöldségek vagy szendvicsek mellé. Hűtőben tárolva akár 3-4 napig is eláll.
Ha szendvicsbe teszed, érdemes pirított kenyérre kenni, hogy ne áztassa el a kenyeret a szósz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.