Rozmaringos sörös mustárszósz tálalva

Rozmaringos sörös mustárszósz

A rozmaringos sörös mustárszósz egy különleges, gazdag ízvilágú mártás, amely tökéletesen illik sült húsokhoz és grillezett zöldségekhez. A sör enyhén kesernyés, karamellizált jegyei remekül harmonizálnak a dijoni mustár csípős karakterével, míg a rozmaring friss, fenyős aromája új szintre emeli az ízeket. Ez a szósz könnyen elkészíthető, mégis kifinomult ízélményt nyújt, amely feldobja a hétköznapi ételeket és különleges alkalmakra is tökéletes választás. A méz enyhe édessége kiegyensúlyozza az ecet savasságát, míg a fokhagyma és a bors fűszeressége még intenzívebbé teszi a szószt. Ha szereted a karakteres ízeket, ez a szósz biztosan a kedvenceid közé fog tartozni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
190 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Dijoni mustár
150 ml Sör
10 g Friss rozmaring
1 ek. Méz
20 ml Fehérborecet
1 gerezd Fokhagyma
10 ml Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd finomra a friss rozmaringot és a fokhagymát. Készítsd elő az összes hozzávalót, hogy könnyen hozzáférhető legyen.

    A rozmaringot érdemes közvetlenül felhasználás előtt aprítani, hogy megőrizze az aromáját.

    2

    Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a szósznak!

    3

    Öntsd hozzá a sört, majd add hozzá a dijoni mustárt, a mézet és a fehérborecetet. Keverd össze alaposan, hogy sima állagot kapj.

    A sör kiválasztásánál érdemes egy világosabb, lágyabb ízű sört választani, hogy ne nyomja el a többi hozzávaló ízét.

    4

    Add hozzá az aprított rozmaringot, majd főzd alacsony hőfokon 10-15 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

    Minél tovább főzöd, annál sűrűbb lesz a szósz, de vigyázz, hogy ne sűrítsd túl!

    5

    Ízesítsd sóval és fekete borssal ízlés szerint. Ha intenzívebb ízt szeretnél, adj hozzá még egy kevés rozmaringot.

    A sóval óvatosan bánj, mert a mustár is sós lehet. Kóstolás után igazítsd az ízeket.

    6

    A kész szószt hagyd kicsit hűlni, majd tálald sült húsok, grillezett zöldségek vagy szendvicsek mellé. Hűtőben tárolva akár 3-4 napig is eláll.

    Ha szendvicsbe teszed, érdemes pirított kenyérre kenni, hogy ne áztassa el a kenyeret a szósz.