Készítsd elő az alapanyagokat: a gyömbért hámozd meg és reszeld le, a rozmaringot vágd finomra, a vöröshagymát aprítsd fel.
A gyömbért egy kanál élével a legkönnyebb meghámozni.
Egy közepes lábasban melegítsd fel az almaecetet és a narancslét közepes lángon. Add hozzá a cukrot és keverd el, amíg fel nem oldódik.
Használj frissen facsart narancslevet a legjobb íz érdekében.
Add hozzá a felaprított vöröshagymát, reszelt gyömbért és rozmaringot, majd forrald fel a keveréket.
A gyömbért érdemes frissen reszelni, mert úgy intenzívebb az íze. A rozmaringot se aprítsd túl finomra, hogy érezhetőek legyenek a tűlevelek.
Öntsd hozzá a tequilát, és főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg az összetevők összeérnek és a chutney sűrűsödni kezd.
A tequila hozzáadása opcionális, de különleges ízt kölcsönöz a chutney-nak. Ha nem szeretnél tequilát használni, hagyd ki.
Fűszerezd sóval és borssal, majd keverd alaposan össze.
Kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá több sót, borsot vagy cukrot.
Hagyd a chutney-t kihűlni, majd turmixold simára botmixerrel, ha simább állagot szeretnél.
A botmixer használata opcionális, de a simább állag sokak számára kellemesebb.
Tálald grillezett húsok, sajtok vagy pirítós mellé. A chutney hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.
A chutney jól passzol brie vagy camembert sajtokhoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.