Áztasd a zselatinlapokat hideg vízbe 5 percre, hogy megpuhuljanak.
Fontos, hogy a víz hideg legyen, különben a zselatin idő előtt feloldódik.
Egy lábasban keverd össze a tejszínt és a cukrot, majd közepes lángon kezd el melegíteni, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Ne forrald fel a tejszínt, csak melegítsd addig, amíg a cukor el nem olvad, különben a panna cotta nem lesz sima.
Vedd le a tűzről, és add hozzá a vaníliakivonatot és a rózsavizet, majd alaposan keverd össze.
A rózsavíz mennyiségével óvatosan bánj, mert túl soktól szappanos íze lehet a desszertnek.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és add a meleg tejszínes keverékhez, majd keverd addig, amíg teljesen feloldódik.
Győződj meg róla, hogy a zselatin teljesen feloldódott, különben darabos lesz a panna cotta.
Öntsd a keveréket kis poharakba vagy formákba, és tedd hűtőbe legalább 4 órára, amíg megszilárdul.
A hosszabb hűtési idő biztosítja, hogy a panna cotta teljesen megszilárduljon. Ha sietsz, tedd a fagyasztóba rövidebb időre, de figyelj rá, hogy ne fagyjon meg.
Tálalás előtt díszítsd friss eperrel vagy málnával, valamint mentalevelekkel.
A díszítés opcionális, de feldobja a desszert kinézetét. Más gyümölcsökkel és ehető virágokkal is díszítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.