Rózsavizes panna cotta friss gyümölccsel és mentalevelekkel díszítve

Rózsavizes panna cotta

A panna cotta egy klasszikus olasz desszert, amely a 20. század elején vált igazán népszerűvé. Az alapja a tejszín, amelyet zselatinnal sűrítenek és ízesítenek különféle aromákkal. A rózsavíz egy keleti hatású összetevő, amely elegáns és különleges ízt ad ennek a könnyű desszertnek. A friss gyümölcsökkel és mentalevelekkel tálalt rózsavizes panna cotta nemcsak gyönyörű, hanem tökéletesen kiegyensúlyozott édesség is, amely bármilyen alkalomra tökéletes választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 4 óra 15 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
80 g Kristálycukor
4 db Zselatinlap
1 tk. Vaníliakivonat
2 tk. Rózsavíz
100 g Eper vagy málna a díszítéshez
5 db Mentalevél a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd a zselatinlapokat hideg vízbe 5 percre, hogy megpuhuljanak.

    Fontos, hogy a víz hideg legyen, különben a zselatin idő előtt feloldódik.

    2

    Egy lábasban keverd össze a tejszínt és a cukrot, majd közepes lángon kezd el melegíteni, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    Ne forrald fel a tejszínt, csak melegítsd addig, amíg a cukor el nem olvad, különben a panna cotta nem lesz sima.

    3

    Vedd le a tűzről, és add hozzá a vaníliakivonatot és a rózsavizet, majd alaposan keverd össze.

    A rózsavíz mennyiségével óvatosan bánj, mert túl soktól szappanos íze lehet a desszertnek.

    4

    Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és add a meleg tejszínes keverékhez, majd keverd addig, amíg teljesen feloldódik.

    Győződj meg róla, hogy a zselatin teljesen feloldódott, különben darabos lesz a panna cotta.

    5

    Öntsd a keveréket kis poharakba vagy formákba, és tedd hűtőbe legalább 4 órára, amíg megszilárdul.

    A hosszabb hűtési idő biztosítja, hogy a panna cotta teljesen megszilárduljon. Ha sietsz, tedd a fagyasztóba rövidebb időre, de figyelj rá, hogy ne fagyjon meg.

    6

    Tálalás előtt díszítsd friss eperrel vagy málnával, valamint mentalevelekkel.

    A díszítés opcionális, de feldobja a desszert kinézetét. Más gyümölcsökkel és ehető virágokkal is díszítheted.