A sabudana-t (tapioca gyöngyöt) 2 órára áztasd vízben, hogy megpuhuljon.
Ha gyorsítani szeretnél, éjszakára is áztathatod a sabudana-t, így hamarabb megpuhul.
A tejben főzd meg a sabudana-t. Folyamatos keverés mellett főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a gyöngyök áttetszőek és megpuhulnak.
A tej mennyiségét fokozatosan adagolhatod, ha szükséges, hogy a kívánt sűrűséget elérd.
Ha a sabudana megpuhult, add hozzá a cukrot, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.
A cukor mennyisége ízlés szerint módosítható, ha édesebbre szeretnéd.
Az indiai ghee-t egy serpenyőben hevítsd meg, és pörköld meg benne a mandulát és a kardamomot.
A ghee hozzáadása gazdag, diós ízt ad az ételnek, és segíti a fűszerek aromájának kiemelését.
A mandulát és a kardamomot adj hozzá a sabudana payasamhoz, és keverd jól össze. Ekkor teheted hozzá a sáfrányt is, ha használod.
A sáfrány drága, de fantasztikus arany színt és ízt ad a desszertnek.
Tálald melegen, vagy hidegen, friss zsályalevéllel díszítve.
A zsálya levele frissességet és enyhe fűszerességet ad a desszertnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.