Sabudana Payasam, egy finom indiai tejdesszert, gazdag ízekkel és színes fűszerekkel díszítve

Sabudana Payasam

A Sabudana Payasam egy klasszikus indiai desszert, amelyet gyakran fogyasztanak vallási ünnepeken, mint a Ganesh Chaturthi vagy a Navratri. Az étel alapja a sabudana (tapioca gyöngyök), amelyeket tejjel, cukorral és fűszerekkel készítenek. A desszert gazdag és tápláló, és mindenképp különleges élményt nyújt. A sáfrány és a ghee hozzájárulnak a desszert gazdag ízvilágához. A Sabudana Payasam tökéletes választás egy édességhez, amely nemcsak finom, hanem hagyományos is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Sabudana (tapioca gyöngy)
500 ml Tej
3 ek. Cukor
2 ek. Ghee (tisztított vaj)
10 db Rozsás mandula
1 db Zsálya levél
1 csipet Sáfrány (opcionális)
2 db Cardamom (zöld kardamom)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sabudana-t (tapioca gyöngyöt) 2 órára áztasd vízben, hogy megpuhuljon.

    Ha gyorsítani szeretnél, éjszakára is áztathatod a sabudana-t, így hamarabb megpuhul.

    2

    A tejben főzd meg a sabudana-t. Folyamatos keverés mellett főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a gyöngyök áttetszőek és megpuhulnak.

    A tej mennyiségét fokozatosan adagolhatod, ha szükséges, hogy a kívánt sűrűséget elérd.

    3

    Ha a sabudana megpuhult, add hozzá a cukrot, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.

    A cukor mennyisége ízlés szerint módosítható, ha édesebbre szeretnéd.

    4

    Az indiai ghee-t egy serpenyőben hevítsd meg, és pörköld meg benne a mandulát és a kardamomot.

    A ghee hozzáadása gazdag, diós ízt ad az ételnek, és segíti a fűszerek aromájának kiemelését.

    5

    A mandulát és a kardamomot adj hozzá a sabudana payasamhoz, és keverd jól össze. Ekkor teheted hozzá a sáfrányt is, ha használod.

    A sáfrány drága, de fantasztikus arany színt és ízt ad a desszertnek.

    6

    Tálald melegen, vagy hidegen, friss zsályalevéllel díszítve.

    A zsálya levele frissességet és enyhe fűszerességet ad a desszertnek.