Sabudana Payasam, egy finom indiai tejdesszert, gazdag ízekkel és színes fƱszerekkel díszítve

Sabudana Payasam

A Sabudana Payasam egy klasszikus indiai desszert, amelyet gyakran fogyasztanak vallĂĄsi ĂŒnnepeken, mint a Ganesh Chaturthi vagy a Navratri. Az Ă©tel alapja a sabudana (tapioca gyöngyök), amelyeket tejjel, cukorral Ă©s fƱszerekkel kĂ©szĂ­tenek. A desszert gazdag Ă©s tĂĄplĂĄlĂł, Ă©s mindenkĂ©pp kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. A sĂĄfrĂĄny Ă©s a ghee hozzĂĄjĂĄrulnak a desszert gazdag Ă­zvilĂĄgĂĄhoz. A Sabudana Payasam tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy Ă©dessĂ©ghez, amely nemcsak finom, hanem hagyomĂĄnyos is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 100 g Sabudana (tapioca gyöngy)
⭕ 500 ml Tej
⭕ 3 ek. Cukor
⭕ 2 ek. Ghee (tisztított vaj)
⭕ 10 db Rozsás mandula
⭕ 1 db ZsĂĄlya levĂ©l
⭕ 1 csipet Sáfrány (opcionális)
⭕ 2 db Cardamom (zöld kardamom)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sabudana-t (tapioca gyöngyöt) 2 óråra åztasd vízben, hogy megpuhuljon.

    Ha gyorsítani szeretnél, éjszakåra is åztathatod a sabudana-t, így hamarabb megpuhul.

    2

    A tejben fƑzd meg a sabudana-t. Folyamatos keverĂ©s mellett fƑzd alacsony lĂĄngon 10-15 percig, amĂ­g a gyöngyök ĂĄttetszƑek Ă©s megpuhulnak.

    A tej mennyisĂ©gĂ©t fokozatosan adagolhatod, ha szĂŒksĂ©ges, hogy a kĂ­vĂĄnt sƱrƱsĂ©get elĂ©rd.

    3

    Ha a sabudana megpuhult, add hozzå a cukrot, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.

    A cukor mennyisége ízlés szerint módosítható, ha édesebbre szeretnéd.

    4

    Az indiai ghee-t egy serpenyƑben hevĂ­tsd meg, Ă©s pörköld meg benne a mandulĂĄt Ă©s a kardamomot.

    A ghee hozzåadåsa gazdag, diós ízt ad az ételnek, és segíti a fƱszerek aromåjånak kiemelését.

    5

    A mandulåt és a kardamomot adj hozzå a sabudana payasamhoz, és keverd jól össze. Ekkor teheted hozzå a såfrånyt is, ha hasznålod.

    A såfråny dråga, de fantasztikus arany színt és ízt ad a desszertnek.

    6

    Tålald melegen, vagy hidegen, friss zsålyalevéllel díszítve.

    A zsålya levele frissességet és enyhe fƱszerességet ad a desszertnek.