Saganaki gluténmentes panírral, ropogós feta sajttal tálalva

Saganaki gluténmentes panírral

A Saganaki egy hagyományos görög étel, amelyet gyakran tálalnak előételként. Az étel a mediterrán konyha egyik ékköve, és a feta sajt ropogós, aranybarna rétege a titka. A gluténmentes változatában is ugyanolyan ízletes marad, miközben a ropogós panír még gazdagabbá teszi a textúrát. A saganaki a görög éttermekben is a legnépszerűbb előételek közé tartozik, és bármely étkezés remek kiegészítője lehet. A citromlé és oregánó hozzáadásával még inkább kiemelkedik az étel friss, enyhén sós íze.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Feta sajt
50 g Gluténmentes liszt
1 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa (gluténmentes)
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé
1 tk. Oregano
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A feta sajtot vágd 2-3 cm vastag szeletekre. Ügyelj arra, hogy a szeletek ne legyenek túl vékonyak, mert akkor könnyen összetörhetnek a sütés közben.

    A feta sajt ne legyen túl vizes, ha szükséges, nyomkodd ki a felesleges vizet papírtörlővel.

    2

    Egy tányérban verj fel egy tojást. Egy másik tányérban tedd a gluténmentes lisztet, a harmadik tányérba pedig a zsemlemorzsát.

    A tojás felveréséhez használj egy villát, hogy könnyen elkeveredjenek a fehérje és a sárgája.

    3

    Mártsd bele a feta sajtszeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Ügyelj arra, hogy minden oldalukat egyenletesen bevonja a panír.

    Ha szeretnéd, dupla panírozást is végezhetsz, így még ropogósabb lesz a külső réteg.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes hőmérsékletre, majd önts bele 2 evőkanál olívaolajat.

    Az olaj hőmérsékletét ellenőrizheted, ha egy kis darab kenyeret dobsz bele: ha az azonnal sercegni kezd, akkor jó a hőmérséklet.

    5

    Helyezd a panírozott feta sajtszeleteket a forró olajba, és süsd mindkét oldalukat 2-3 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    Ne zsúfolj túl sok sajtot a serpenyőbe, mert nem lesz elég hely, hogy egyenletesen megsüljenek.

    6

    Miután a sajtszeletek megsültek, helyezd őket egy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    A papírtörlő segít megőrizni a feta ropogósságát, miközben felszívja a felesleges zsiradékot.

    7

    Tálald a saganakit egy tányéron, locsold meg friss citromlével, és szórd meg friss oregánóval, valamint egy csipet sóval és borssal.

    Ha szeretnéd, egy kis extra citromot is kínálhatsz mellé a frissítő ízhatás fokozásához.