A Saganaki sajtot szeleteld kb. 1-2 cm vastag szeletekre. A feta sajtot is darabold fel, de kisebb kockákra.
A Saganaki sajt gyorsan megolvad, így fontos, hogy ne legyen túl vékony a szelet, hogy megőrizzük a textúráját.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
A megfelelő hőmérséklet az, amikor az olaj apró buborékokat kezd képezni, de nem füstöl.
Helyezd a Saganaki és feta sajtdarabokat a serpenyőbe. Süsd mindkét oldalát kb. 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ne mozgassuk túl gyakran a sajtokat, hogy ne törjenek el, és szépen piruljanak.
Amikor a sajtok már szépen megpirultak, add hozzá az olívabogyót, és egy-két percig sütjük tovább, hogy átmelegedjenek.
Az olívabogyó nem igényel sok főzési időt, csak arra van szükség, hogy az ízek jól összeérjenek.
Egy tányérra helyezd át a sült sajtot és olívabogyót, majd facsard rá a friss citrom levét.
A citrom friss ízt ad, ami tökéletesen ellensúlyozza a sajt gazdag, sós ízét.
Szórd meg friss petrezselyemmel, és ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal.
A petrezselyem frissessége és a bors fűszeressége kiemeli a sajtok ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.