Saganaki sajt olívabogyóval és feta sajttal tálalva

Saganaki olívabogyóval és feta sajttal

A Saganaki sajt egy híres görög étel, amelyet gyakran tálalnak előételként a tengerparti tavernákban. Az olívabogyóval és feta sajttal készült változat egy modern, izgalmas twistet ad a hagyományos receptnek. A sült sajt édeskés és sós íze remekül illeszkedik az olívabogyó kesernyésségéhez és a feta sós, krémes textúrájához. Ez az étel ideális egy gyors vacsorához, egy baráti összejövetelhez vagy akár egy ünnepi étkezéshez is. A friss citrom és petrezselyem pedig kiemeli az ízek frissességét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 6 perc
Teljes 16 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Saganaki sajt
100 g Feta sajt
50 g Olívabogyó
2 ek. Olívaolaj
1 db Friss citrom
1 ek. Friss petrezselyem
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A Saganaki sajtot szeleteld kb. 1-2 cm vastag szeletekre. A feta sajtot is darabold fel, de kisebb kockákra.

    A Saganaki sajt gyorsan megolvad, így fontos, hogy ne legyen túl vékony a szelet, hogy megőrizzük a textúráját.

    2

    Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon.

    A megfelelő hőmérséklet az, amikor az olaj apró buborékokat kezd képezni, de nem füstöl.

    3

    Helyezd a Saganaki és feta sajtdarabokat a serpenyőbe. Süsd mindkét oldalát kb. 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne mozgassuk túl gyakran a sajtokat, hogy ne törjenek el, és szépen piruljanak.

    4

    Amikor a sajtok már szépen megpirultak, add hozzá az olívabogyót, és egy-két percig sütjük tovább, hogy átmelegedjenek.

    Az olívabogyó nem igényel sok főzési időt, csak arra van szükség, hogy az ízek jól összeérjenek.

    5

    Egy tányérra helyezd át a sült sajtot és olívabogyót, majd facsard rá a friss citrom levét.

    A citrom friss ízt ad, ami tökéletesen ellensúlyozza a sajt gazdag, sós ízét.

    6

    Szórd meg friss petrezselyemmel, és ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal.

    A petrezselyem frissessége és a bors fűszeressége kiemeli a sajtok ízét.