A tofút vágd szeletekre, és egy konyhai törlőkendővel nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet.
Minél szárazabb a tofu, annál jobban megsül, és nem enged nedvességet a serpenyőben.
A lisztet, sót, borsot és oregánót keverd össze egy tányérban, majd a tofu szeleteket forgasd meg ebben a lisztes keverékben.
A tofu szeletek jól bevonódnak a lisztes keverékkel, így ropogósabb lesz a végén.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd a tofu szeleteket helyezd bele, és süsd mindkét oldalukat 3-4 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Ha túl sűrűn teszed a tofut a serpenyőbe, nehéz lesz egyenletesen megsütni, ezért inkább több adagra oszd.
A fokhagymát vágd apróra, és pirítsd meg az olívaolajban, hogy kiadja az ízét, de ne égesd meg.
A fokhagymát gyorsan pirul, így ügyelj, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
A sült tofu szeleteket tedd egy tányérra, és locsold meg a citrom levével, majd szórd meg friss petrezselyemmel.
A citrom frissessége és a petrezselyem zöld íze kiemeli a tofu enyhe ízét.
Tálald a vegán Saganakit melegen, egy szelet pirított kenyérrel vagy salátával.
Ez az étel tökéletes előétel, de egy könnyű vacsorának is megfelelő.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.