Készítsd elő az összes hozzávalót. A sajtot reszeld le, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét tedd egy tiszta tálba.
A hozzávalók előkészítése meggyorsítja a folyamatot. A tojásfehérje legyen teljesen zsírmentes tálban.
A tojássárgáját keverd össze a liszttel, sóval és egy csipet cukorral.
A lisztet szitáld át, hogy ne legyen csomós a tészta.
A tejet melegítsd fel egy lábasban, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez. Keverd jól el.
A tej ne legyen forró, mert a tojássárgája kicsapódhat.
A sajtot reszeld le, és keverd bele a tejes tojássárgájás masszába.
A sajtot egyenletesen keverd el a masszában.
A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a sajtos keverékbe.
A tojásfehérje habot óvatosan forgasd a masszába, hogy ne törjön össze, és a felfújt könnyű maradjon.
A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a sajtos masszát.
A forma kivajazása megakadályozza, hogy a felfújt leragadjon.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.
A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a felfújt összeeshet.
Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.
A hűtési idő alatt a felfújt stabilizálódik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.