A karfiolt mosd meg, és szedd rózsáira. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, majd aprítsd fel őket.
A karfiol torzsáját is felhasználhatod, csak vágd apró kockákra és főzd a rózsákkal együtt.
Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre, körülbelül 4-5 percig. A fokhagymát is tedd bele, és pirítsd további 1-2 percig.
A hagymát és a fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű ízt adhatnak a levesnek.
Add hozzá a karfiolt, és pirítsd 3-4 percig. Fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze.
A karfiolt pirítás közben fűszerezd, hogy jobban átvegye az ízeket.
Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 20-25 percig, amíg a karfiol teljesen megpuhul.
A főzési idő függ a karfiol méretétől és frissességétől. Villával ellenőrizd, hogy megpuhult-e.
Amikor a karfiol megpuhult, vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzá.
A pürésítéshez használhatsz turmixgépet is, de óvatosan, mert a forró leves fröcsöghet.
Add hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. A végén szórd bele a reszelt sajtot, és keverd simára. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd tovább sóval, borssal.
A leveshez használhatsz többféle sajtot is, például cheddar, gouda vagy parmezán.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.