Sajtos karfiolkrémleves tálalva

Sajtos karfiolkrémleves

A sajtos karfiolkrémleves a klasszikus karfiolleves egy gazdag és selymes változata, amelyet a sajt tesz különlegessé. A karfiol vitaminokban gazdag, és a sajt lágyítja az ízeket, miközben gazdagítja a levest. Képzeld el, ahogy a karfiol puhára fő, miközben a fokhagyma és a sajt íze keveredik. A tejszín hozzáadásával még krémesebb lesz, így egy igazi ínycsiklandó leves készül. Ez az étel tökéletes választás egy családi vacsorához, vagy egy könnyű étkezéshez, amely egyaránt finom és tápláló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Karfiol
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
40 g Vaj
150 ml Tejszín
800 ml Zöldségalaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Reszelt sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt mosd meg, és szedd rózsáira. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, majd aprítsd fel őket.

    A karfiol torzsáját is felhasználhatod, csak vágd apró kockákra és főzd a rózsákkal együtt.

    2

    Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre, körülbelül 4-5 percig. A fokhagymát is tedd bele, és pirítsd további 1-2 percig.

    A hagymát és a fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű ízt adhatnak a levesnek.

    3

    Add hozzá a karfiolt, és pirítsd 3-4 percig. Fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze.

    A karfiolt pirítás közben fűszerezd, hogy jobban átvegye az ízeket.

    4

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 20-25 percig, amíg a karfiol teljesen megpuhul.

    A főzési idő függ a karfiol méretétől és frissességétől. Villával ellenőrizd, hogy megpuhult-e.

    5

    Amikor a karfiol megpuhult, vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzá.

    A pürésítéshez használhatsz turmixgépet is, de óvatosan, mert a forró leves fröcsöghet.

    6

    Add hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. A végén szórd bele a reszelt sajtot, és keverd simára. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd tovább sóval, borssal.

    A leveshez használhatsz többféle sajtot is, például cheddar, gouda vagy parmezán.