Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a csipet sót.
A cukrot és a sót is alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletes ízű legyen a palacsinta.
A tojásokat verd fel egy külön tálban, majd keverd hozzá a tejet, és fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókhoz, folyamatos keverés mellett.
A csomómentes tészta érdekében használj habverőt.
Adj hozzá egy evőkanál olajat a tésztához, majd hagyd pihenni 15-20 percig.
Az olaj segít, hogy a palacsinta ne ragadjon a serpenyőhöz. A pihentetés után a tészta sűrűbb lesz, így könnyebb lesz vele dolgozni.
Forrósíts fel egy palacsintasütőt, és kenj rá vékonyan olajat. Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal oszlasd el.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, különben a palacsinta nem fog szépen sülni.
Süsd a palacsintát közepes lángon 1-2 percig, majd fordítsd meg és süsd még 30-40 másodpercig.
Ha a palacsinta túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.
Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes palacsinta el nem készül.
Ha a tészta sütés közben besűrűsödik, adj hozzá egy kevés tejet, hogy újra folyékonyabb legyen.
A krémsajtot keverd össze a porcukorral, a vaníliakivonattal és a citromhéjjal, amíg krémes állagot nem kapsz.
A krémsajtnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen lehessen keverni.
A tejszínt verd habbá, majd óvatosan keverd hozzá a krémsajtos keverékhez.
A tejszínnek hidegnek kell lennie, hogy könnyen felverhető legyen.
Az epreket vágd apróra, és keverd össze mézzel, hogy egy könnyű gyümölcsös öntetet kapj.
Használhatsz más gyümölcsöt is, például málnát vagy áfonyát.
Kend meg a palacsintákat a krémsajtos töltelékkel, majd helyezz rá egy réteg mézes epret.
Ne kenj túl sok tölteléket a palacsintára, mert akkor nehéz lesz feltekerni.
Tálaláskor tekerd fel vagy rétegezd a palacsintákat, és szórd meg porcukorral vagy extra eperdarabokkal.
A sajttortás palacsinta remek desszert, de kínálhatod mellé tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.