Salchipapas sajttal, ropogós hasábburgonya és virsli sajttal, majonézzel és ketchupal

Salchipapas sajttal

A Salchipapas egy népszerű étel Dél-Amerikában, amely főként Kolumbiában és Peruban ismert. A tradicionális salchipapas sült hasábburgonyából és virsliből készül, de a sajttal való kiegészítés új dimenziót ad neki. A sajtos salchipapas tökéletes választás a gyors és ínycsiklandó étkezésekhez. Az ételt majonézzel és ketchupal tálalják, így minden falat igazi élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Virslik
500 g Fagyasztott hasábburgonya
100 g Reszelt sajt
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Ketchup
2 ek. Majonéz
1 ág Friss petrezselyem
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fagyasztott hasábburgonyát süsd meg forró olívaolajban, amíg aranybarnára és ropogósra sül.

    A hasábburgonya ropogósságát úgy érhetjük el, ha nem túl sokat rakunk a serpenyőbe egyszerre, és folyamatosan forgatjuk őket.

    2

    A virsliket vágd fel kis karikákra, majd egy serpenyőben pirítsd meg őket, amíg enyhén megpirulnak.

    A virsli pirításakor ügyelj arra, hogy ne égjen meg, hogy megőrizze a szaftos állagát.

    3

    Tedd a sült hasábburgonyát és a pirított virslit egy tálba. Keverd össze őket.

    A burgonyát és virslit tálalás előtt is melegítheted, hogy jobban összeérjenek az ízek.

    4

    Szórd meg a tálat reszelt sajttal, hogy a sajt ráolvadjon a meleg hasábburgonyára és virslire.

    A sajt jól olvadjon rá, ha forró ételt használsz. A mozzarella vagy cheddar sajt is jó választás.

    5

    Tálald a salchipapast majonézzel és ketchupal. Ha szeretnéd, friss petrezselyemmel is díszítheted.

    A majonéz és a ketchup kombinációja egy igazán finom szószt ad hozzá, amit az ételhez tálalhatsz.