A burgonyát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy hasábokra, és tedd egy tál vízbe, hogy elkerüld a barnulást. Pár perc után szűrd le és töröld szárazra.
Ha gyorsabban szeretnéd kisütni, a burgonyát vékonyabbra szeleteld!
A virsliket vágd 2-3 cm-es darabokra, majd egy serpenyőben 2 evőkanál olajon süsd meg őket közepes lángon, amíg szépen megpirulnak.
A virsliket ne zsúfold túl a serpenyőben, így jobban megpirulnak és ropogósabbak lesznek.
A burgonyát egy nagy serpenyőben, forró olajban süsd aranybarnára. A burgonya legyen ropogós kívül és puha belül. Ha szükséges, 2-3 részletben süsd ki.
A megfelelő olajhőmérséklet elérése érdekében próbálj ki egy kis darab burgonyát: ha az azonnal elkezd sülni, akkor jó a hőmérséklet.
Készítsd el a salsa rosada szószt: keverd össze a majonézt, ketchupot és a citromlét. Az ízlésed szerint hozzáadhatsz apróra vágott fokhagymát is, hogy intenzívebb ízt kapj.
Ha szeretnéd, a szószt csípősebbé teheted egy kis chili vagy pirospaprika hozzáadásával.
A sült burgonyát tálald egy nagy tányérra, majd halmozd rá a sült virslit. A tetejére bőségesen öntsd rá a salsa rosada szószt.
A salchipapas tálalásához adhatunk friss zöldségeket, például hagymát vagy paradicsomot, hogy még színesebb legyen.
Tálald az ételt frissen, azonnal fogyasztható.
Ez az étel ideális snackekhez, baráti összejövetelekhez vagy akár könnyű vacsorához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.