Salchipapas salsa rosadával tálalva, sült burgonyával és virslivel

Salchipapas salsa rosadával

A Salchipapas salsa rosadával a latin-amerikai konyha egyik legnépszerűbb utcai ételének, a salchipapasnak a különleges változata. Eredetileg Peruból származik, de az egész latin-amerikai térségben elterjedt. A sült burgonyát és virslit gazdag, krémes salsa rosada szósszal tálalják, amely egy egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó ételt alkot. Az étel a gyorséttermekben és az utcai árusoknál is megtalálható, és a közösségi étkezések egyik központi eleme. A salsa rosada, egy majonézes alapú szósz, a virslit és burgonyát tökéletesen kiegészíti, így ez egy igazi latin-amerikai ízbomba.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Virslik
500 g Burgonya
3 ek. Ketchup
4 ek. Majonéz
1 tk. Friss citromlé
2 gerezd Fokhagyma
4 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy hasábokra, és tedd egy tál vízbe, hogy elkerüld a barnulást. Pár perc után szűrd le és töröld szárazra.

    Ha gyorsabban szeretnéd kisütni, a burgonyát vékonyabbra szeleteld!

    2

    A virsliket vágd 2-3 cm-es darabokra, majd egy serpenyőben 2 evőkanál olajon süsd meg őket közepes lángon, amíg szépen megpirulnak.

    A virsliket ne zsúfold túl a serpenyőben, így jobban megpirulnak és ropogósabbak lesznek.

    3

    A burgonyát egy nagy serpenyőben, forró olajban süsd aranybarnára. A burgonya legyen ropogós kívül és puha belül. Ha szükséges, 2-3 részletben süsd ki.

    A megfelelő olajhőmérséklet elérése érdekében próbálj ki egy kis darab burgonyát: ha az azonnal elkezd sülni, akkor jó a hőmérséklet.

    4

    Készítsd el a salsa rosada szószt: keverd össze a majonézt, ketchupot és a citromlét. Az ízlésed szerint hozzáadhatsz apróra vágott fokhagymát is, hogy intenzívebb ízt kapj.

    Ha szeretnéd, a szószt csípősebbé teheted egy kis chili vagy pirospaprika hozzáadásával.

    5

    A sült burgonyát tálald egy nagy tányérra, majd halmozd rá a sült virslit. A tetejére bőségesen öntsd rá a salsa rosada szószt.

    A salchipapas tálalásához adhatunk friss zöldségeket, például hagymát vagy paradicsomot, hogy még színesebb legyen.

    6

    Tálald az ételt frissen, azonnal fogyasztható.

    Ez az étel ideális snackekhez, baráti összejövetelekhez vagy akár könnyű vacsorához.