Egy tálban keverd össze a búzalisztet, cukrot, élesztőt és sót. Add hozzá a langyos vizet, majd alaposan gyúrd át, amíg puha, ruganyos tésztát kapsz. Tipp: ha túl száraz, kis vízzel puhítható; ha túl ragacsos, adj hozzá lisztet.
A tésztát addig gyúrd, amíg sima és elasztikus nem lesz. Ez kb. 8-10 percet vesz igénybe.
Letakarva keleszd 1 óráig, meleg, huzatmentes helyen. Tipp: a sütő világítása segít megtartani a megfelelő hőmérsékletet, különösen télen.
A tálat takard le konyharuhával vagy folpackkal, hogy a tészta ne száradjon ki.
Oszd 8 részre, formázz ovális lapokat, hajtsd félbe, helyezd sütőpapírral a párolóba. Pihentesd 15 percig, majd párold közepes lángon 10–12 percig. Tipp: a fedőt ne emeld fel főzés közben, mert összeeshet a tészta.
A bucik formázásakor ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságúak legyenek, hogy egyenletesen süljenek meg.
A csirkemellet vágd kisebb darabokra, sózd meg, és süsd kevés olajon aranybarnára. Tipp: közepes lángon süsd, hogy kívül ropogós, belül szaftos legyen.
A csirkét sütés előtt érdemes papírtörlővel szárazra törölni, hogy jobban megbarnuljon.
A sós tojássárgáját törd össze villával, majd vajjal olvaszd össze kis lángon. Add hozzá a kondenzált tejet, keverd simára, míg krémes szószt nem kapsz. Tipp: folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen!
A sós tojássárgáját előre elkészítheted, így időt spórolhatsz a főzés során.
Forgasd a sült csirkét a tojássárgás szószba, míg minden darabot bevon. Tipp: ha túl sűrű, kevés tejjel vagy vízzel hígítható, ha túl híg, főzd tovább.
A szószba tehetsz egy kevés chiliport is, ha szereted a pikáns ízeket.
Nyisd szét a bao bucikat, kanalazz bele a sós tojásszószos csirkéből, és tálald azonnal. Tipp: szórhatsz rá kevés zöldhagymát vagy szezámmagot a még látványosabb tálalásért.
Tálaláskor kínálhatsz mellé savanyított zöldségeket is, hogy ellensúlyozzák a szósz édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.