Salteña keménytojással, húsos töltelékkel, friss korianderrel tálalva

Salteña keménytojással

A salteña egy tradicionális bolíviai étel, amelynek alapja egy finom, fűszeres töltött tészta. A töltelékben hús, keménytojás és különféle fűszerek találhatóak. A salteña az országban egyik legnépszerűbb étel, gyakran fogyasztják reggelire vagy uzsonnára. Az étel különlegessége a gazdag ízek és a könnyű tészta kombinációjában rejlik, amit a keménytojás tesz még gazdagabbá.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
200 ml Víz
1 tk.
2 ek. Keverőolaj
1 tk. Sütőpor
2 db Főtt tojás
400 g Hús (marhahús vagy csirkehús)
1 db Hagyma
1 db Paprika
50 g Zöld olajbogyó
1 ág Koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszerpaprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, sót és olajat keverd össze, majd fokozatosan add hozzá a vizet, hogy rugalmas tésztát kapj. Gyúrd jól össze, majd takard le, és hagyd pihenni 30 percig.

    A tészta pihentetése segít abban, hogy könnyebben kezelhetővé váljon, és rugalmasabb legyen.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kis olajon. Add hozzá a húsdarabokat, paprikát, koriandert, és párold, amíg a hús átsül.

    A hús párolásához adj egy kevés vizet, hogy ne száradjon ki, és ízesítheted további fűszerekkel is.

    3

    Amikor a hús elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ezután vágd apró darabokra, majd add hozzá a főtt tojásokat és az apróra vágott olajbogyót.

    A tojásokat apróra vágva könnyen elkeverheted a hússal, így minden falatban megtalálható lesz.

    4

    A tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd vágd körökre. Tedd a tésztakorongok közepére a húsos tölteléket, és hajtsd félbe. Az éleket jól nyomkodd össze, hogy ne nyíljon szét sütés közben.

    A tészta széleit jól nyomd össze, hogy a töltelék ne tudjon kijönni sütés közben.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, majd tedd a salteñákat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A salteñák sütésekor ügyelj arra, hogy a tészta ne égjen meg, hanem egyenletesen süljön.

    6

    Tálald melegen, és élvezd a gazdag, húsos töltelékkel és friss ízekkel teli salteñákat.

    Tálaláskor egy kis friss korianderrel díszítheted, hogy még ínycsiklandóbb legyen.