A lencsét alaposan öblítsd le, majd tedd egy lábasba és önts rá 1 liter vizet. Főzd 15-20 percig, amíg a lencse megpuhul.
Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz előre főzött lencsét, így a főzés ideje rövidebb lesz.
A sárgarépát hámozd meg, és vágd apró kockákra. A hagymát és paradicsomot is aprítsd fel.
A sárgarépát kicsit vastagabbra is vághatod, hogy ne főjön túl gyorsan.
Egy másik lábasban forrósítsd fel az olajat, majd add hozzá a mustármagot. Ha elkezdenek pattogni, tedd bele az aprított hagymát és paradicsomot. Pirítsd 5-7 percig, amíg a hagyma üveges lesz.
A mustármagot add hozzá lassan, hogy ne égjenek meg.
Ezután add hozzá a sárgarépát és főzd további 5-7 percig, amíg a répa kicsit megpuhul.
Ha szeretnéd, fűszerezd egy kis kurkumával a répa főzése közben.
Add hozzá a főtt lencsét, sambhar port, kókuszreszeléket, sót, és keverd össze. Önts hozzá egy kis vizet, hogy leveses állagot kapj.
A sambhar por helyett egy házi fűszerkeveréket is készíthetsz, ha szeretnéd változtatni az ízén.
Főzd tovább 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek és a leves besűrűsödjön.
Ha a sambar túl sűrűnek tűnik, adj hozzá még egy kevés vizet.
A végén szórd meg friss korianderlevéllel és tálald melegen.
A koriander frissessége hozzáad egy plusz ízt, amely még ízletesebbé teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.