Sambousek fokhagymås-sajtos töltelékkel, ropogós tésztåban

Sambousek fokhagymĂĄval

A Sambousek egy tradicionĂĄlis közel-keleti Ă©tel, amely gyakran sĂłs falatkĂ©nt kerĂŒl tĂĄlalĂĄsra kĂŒlönbözƑ Ă­zesĂ­tett töltelĂ©kekkel. A fokhagymĂĄs-sajtos vĂĄltozata kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ, mivel az Ă©des-sĂłs Ă­zek tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkotnak a ropogĂłs tĂ©sztĂĄval. Ezt az Ă©telt rendszerint frissen, melegen fogyasztjĂĄk, gyakran elƑételkĂ©nt vagy snackkĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Liszt
⭕ 120 ml Meleg víz
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 7 g SzĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑ
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Friss koriander
⭕ 100 g Feta sajt
⭕ 3 ek. OlĂ­vaolaj (a sĂŒtĂ©shez)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sĂłt Ă©s szĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑt keverd össze egy tĂĄlban.

    Fontos, hogy a lisztet ĂĄtszitĂĄljuk, hogy könnyƱ, levegƑs tĂ©sztĂĄt kapjunk.

    2

    Add hozzĂĄ a meleg vizet Ă©s 2 evƑkanĂĄl olĂ­vaolajat, majd dagaszd meg a tĂ©sztĂĄt. Hagyd pihenni 30-40 percig, amĂ­g megkel.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad, de rugalmas és sima.

    3

    Miközben pihen a tészta, a fokhagymåt apróra vågd, és a friss korianderrel, valamint a feta sajttal keverd össze.

    A koriander friss, citrusos íze jól kiegészíti a fokhagyma aromåjåt. A feta sajt édes-sós íze gazdagítja a tölteléket.

    4

    A megkelt tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd vĂ©konyra, majd vĂĄgj belƑle kis köröket. A közepĂ©re helyezd el a fokhagymĂĄs-sajtos töltelĂ©ket.

    A tĂ©szta nyĂșjtĂĄsa elƑtt mindig pihentesd egy kicsit, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    5

    Hajtsd fĂ©lbe a tĂ©sztĂĄt, Ă©s a szĂ©leit jĂłl nyomkodd össze, hogy ne nyĂ­ljon ki a sĂŒtĂ©s közben.

    Ha szĂŒksĂ©ges, egy villĂĄval is lenyomhatod a szĂ©leket, Ă­gy szĂ©p mintĂĄt kapsz.

    6

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s sĂŒsd a sambousekot mindkĂ©t oldalon aranybarnĂĄra, kb. 4-5 percig.

    A közepes hƑmĂ©rsĂ©klet a legjobb a sĂŒtĂ©shez, hogy a sambousek kĂ­vĂŒl ropogĂłsak, belĂŒl pedig puhaak maradjanak.

    7

    Tålald melegen, és ízlés szerint friss korianderrel díszítve.

    A sambousek legjobban frissen fogyaszthatĂłk, de a fagyasztott vĂĄltozat is remek, ha kĂ©sƑbbi Ă©tkezĂ©shez szeretnĂ©d hasznĂĄlni.