Samosa spenótos édesburgonyával, ropogós, aranybarna tésztában, zöld fűszerekkel tálalva.

Samosa spenótos édesburgonyával

A samosa egy hagyományos indiai étel, amely különféle töltelékekkel készíthető. Az édesburgonyás változat egy friss és ínycsiklandó alternatívát kínál vegetáriánusok számára. Az édesburgonya és a spenót együttes íze igazán különleges élményt nyújt. A samosa tészta ropogósra sül, miközben a fűszeres töltelék belül puha és ínycsiklandó. A fokhagyma, curry por és garam masala gazdagítja az ízeket, míg a citromlé frissességet ad az egész ételnek. Ez a samosa tökéletes választás előételekhez vagy könnyű vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Édesburgonya
200 g Friss spenót
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Garam masala
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Curry por
1 ek. Friss citromlé
12 db Samosa tészta
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A két édesburgonyát hámozd meg, majd kockázd fel kisebb darabokra. Tedd fel főzni egy lábas vízben 10-15 percig, amíg megpuhulnak.

    Ha gyorsabb főzést szeretnél, az édesburgonyát mikróban is megfőzheted egy tálban, kevés víz hozzáadásával.

    2

    Amíg az édesburgonya fő, a hagymát és fokhagymát vágd finomra. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és dinszteld meg a hagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma ne piruljon meg, csak üvegesedjen, így megőrzi édes ízét és nem keserűsödik.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, garam masalát, köményt, curry port, sót és fekete borsot. Keverd jól össze, hogy az ízek felszabaduljanak.

    A fűszereket mindig alacsonyabb hőmérsékleten add hozzá, így jobban kioldódnak az aromák.

    4

    A főtt édesburgonyát törd össze egy villával, majd add hozzá a fűszeres hagymás keveréket. Keverd jól össze.

    Ha az édesburgonya túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet vagy tejfölt, hogy selymesebb tölteléket kapj.

    5

    Most add hozzá a friss spenótot. Keverd, amíg a spenót össze nem esik, majd öntsd rá a friss citromlét. Kóstold meg, és ha szükséges, adj még sót, borsot vagy fűszert.

    A spenótot ne párold túl, hogy megőrizze élénk zöld színét és friss ízét.

    6

    A samosa tésztát lapítsd ki, majd töltsd meg egy-egy evőkanálnyi töltelékkel. Hajtsd félbe a tésztát, és a széleit nyomd össze alaposan, hogy ne nyíljon szét sülés közben.

    Ha a tészta nem tapad, használhatsz egy kevés vizet a szélek összenyomásához.

    7

    Egy serpenyőben hevíts fel olajat, és süsd ki a samosákat mindkét oldalukon aranybarnára. Ez körülbelül 3-4 percet vesz igénybe oldalanként.

    A samosák ne érjenek egymáshoz a serpenyőben, különben nem lesznek egyenletesen ropogósak.