Sandesh csokoládéval, édes indiai desszert, csokoládéval és pistáciával díszítve

Sandesh csokoládéval

A Sandesh egy hagyományos bengáli édesség, amely túróból készült, és különböző ízesítésekkel, mint például csokoládé és pisztácia, gazdagítható. A csokoládéval készült változat különösen népszerű, mivel a csokoládé és a túró tökéletes kombinációt alkot. A desszert nemcsak finom, hanem könnyen elkészíthető is, így ideális választás bármilyen alkalomra. A pistáciával való díszítés frissességet és ízt ad a kész ételhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Friss túró
50 g Cukor
100 ml Tejszín
50 g Csokoládé (70%-os étcsokoládé)
1 tk. Vaníliás cukor
20 g Pistáciadió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót alaposan kinyomkodjuk, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet.

    Ha túrót használunk, ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl vizes, mert ez befolyásolja a textúrát.

    2

    A cukrot és vaníliás cukrot egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és jól elkeverjük, hogy sima masszát kapjunk.

    A túrós massza simább lesz, ha előbb a cukrokat oldjuk fel a tejszínben.

    3

    A tejszínt egy kis lábasban felforrósítjuk, de nem forraljuk fel, majd hozzáadjuk a csokoládét és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk.

    A csokoládét ne hagyjuk túl forrni, hogy ne égjen meg és ne veszítse el az ízét.

    4

    Miután a csokoládé elolvadt, keverjük hozzá a túrós masszához, hogy egy homogén keveréket kapjunk.

    Ha szeretnénk, a csokoládét még melegen is hozzáadhatjuk, hogy jobban keveredjen a túróval.

    5

    A masszát kis golyókká formáljuk, és a közepébe egy-egy tört pistáciadiót nyomunk.

    A pistáciát előzőleg megpiríthatjuk egy serpenyőben, hogy még intenzívebb ízt kapjunk.

    6

    Hűtőben pihentetjük legalább 30 percig, hogy a csokoládé és túró massza összeérjen.

    A hideg pihenés segít abban, hogy a golyók ne szétesnek, mikor tálaljuk.

    7

    Tálalás előtt friss pisztáciával díszítjük a golyókat.

    A friss díszítés nemcsak szép, hanem extra ízt is ad a végső fogásnak.