A túrót alaposan kinyomkodjuk, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet.
Ha túrót használunk, ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl vizes, mert ez befolyásolja a textúrát.
A cukrot és vaníliás cukrot egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és jól elkeverjük, hogy sima masszát kapjunk.
A túrós massza simább lesz, ha előbb a cukrokat oldjuk fel a tejszínben.
A tejszínt egy kis lábasban felforrósítjuk, de nem forraljuk fel, majd hozzáadjuk a csokoládét és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk.
A csokoládét ne hagyjuk túl forrni, hogy ne égjen meg és ne veszítse el az ízét.
Miután a csokoládé elolvadt, keverjük hozzá a túrós masszához, hogy egy homogén keveréket kapjunk.
Ha szeretnénk, a csokoládét még melegen is hozzáadhatjuk, hogy jobban keveredjen a túróval.
A masszát kis golyókká formáljuk, és a közepébe egy-egy tört pistáciadiót nyomunk.
A pistáciát előzőleg megpiríthatjuk egy serpenyőben, hogy még intenzívebb ízt kapjunk.
Hűtőben pihentetjük legalább 30 percig, hogy a csokoládé és túró massza összeérjen.
A hideg pihenés segít abban, hogy a golyók ne szétesnek, mikor tálaljuk.
Tálalás előtt friss pisztáciával díszítjük a golyókat.
A friss díszítés nemcsak szép, hanem extra ízt is ad a végső fogásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.