A sárgadinnyét hámozd meg, vágd ketté, távolítsd el a magokat, majd darabold kisebb kockákra.
Válassz érett, illatos sárgadinnyét a legjobb ízélményért.
Tedd a sárgadinnyét egy turmixgépbe, majd add hozzá a narancslevet, a citromlevet, a mézet, a vaníliás cukrot és a fahéjat.
A narancslé helyett használhatsz más citrusfélét is, például grapefruitot. A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Önts hozzá hideg vizet, majd turmixold simára, amíg krémes állagú nem lesz.
A víz mennyiségétől függ a leves sűrűsége. Ha sűrűbb levest szeretnél, kevesebb vizet használj.
Add hozzá a tejszínt, majd keverd újra, hogy még selymesebb legyen a leves állaga.
A tejszín helyett használhatsz kókusztejet is a vegán verzióhoz.
Kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízét mézzel vagy citromlével.
A citromlé kiemeli a dinnye édességét és frissességet kölcsönöz a levesnek.
Tedd a levest hűtőbe legalább 2 órára, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek.
A leves hidegen a legfinomabb, így érdemes jó előre elkészíteni.
Tálalás előtt keverd át, majd díszítsd friss mentalevéllel vagy dinnyekockákkal.
A mentalevél frissítő ízt ad a levesnek. Díszítheted még pirított mandulával is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.