Sárgadinnyés sorbet házi készítésű frissítő desszert

Sárgadinnyés sorbet

A sárgadinnyés sorbet egy klasszikus mediterrán ihletésű desszert, amely a sárgadinnye édes és lédús ízét emeli ki. A sárgadinnye eredete az ókori Egyiptomig nyúlik vissza, ahol az uralkodók egyik kedvelt gyümölcse volt. Az első sorbeteket az ókori Rómában fogyasztották, amikor mézzel és gyümölcslével ízesített havat hűtöttek le. A modern változatban a sárgadinnye természetes édessége és a citrom frissessége tökéletes harmóniában van, így egy könnyed, jeges desszertet kapunk. Képzeld el, ahogy egy kanál sárgadinnyés sorbet elolvad a szádban, felfrissítve és élénkítve minden falattal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss sárgadinnye
200 ml Víz
120 g Kristálycukor
2 ek. Friss citromlé
5 db Menta levél (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgadinnyét hámozd meg, távolítsd el a magokat, majd vágd kisebb darabokra és turmixgépben pürésítsd teljesen simára.

    A sárgadinnye érettsége nagyban befolyásolja a sorbet ízét. Válassz érett, illatos dinnyét.

    2

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.

    Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben a sorbet állaga nem lesz tökéletes. Ha nem oldódik fel teljesen, szűrd át a szirupot, mielőtt hozzáadnád a dinnyéhez.

    3

    Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a sárgadinnye pürét és a citromlevet.

    A citromlé segít megőrizni a sárgadinnye színét és frissességét.

    4

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edény azért fontos, mert így gyorsabban és egyenletesebben fagy meg a keverék. Használhatsz fém vagy üveg edényt is.

    5

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    Ez a lépés biztosítja, hogy a sorbet ne legyen túl kemény és jégkristályos.

    6

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és sárgadinnye szeletekkel.

    Ha a sorbet túl kemény, hosszabb ideig hagyd állni szobahőmérsékleten. Ha túl lágy, tedd vissza a fagyasztóba pár percre.