A lisztet, cukrot és a szárított élesztőt keverd össze egy tálban. A vízhez add hozzá a sót, és melegítsd fel annyira, hogy langyos legyen, majd öntsd a lisztkeverékhez.
Fontos, hogy a víz ne legyen túl forró, mert az elpusztíthatja az élesztőt. Langyos víz kell.
Keverd össze az összetevőket, és gyúrd a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet.
Ha túl kemény a tészta, adj hozzá még egy pici vizet. Lassan add hozzá, hogy könnyen be tudd dolgozni.
Helyezd a tésztát egy enyhén lisztezett tálba, takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni 1-1.5 órát, amíg duplájára nő.
A tészta kelesztése közben biztosítsd, hogy meleg helyen legyen, hogy gyorsabban keljen.
A sárgarépát reszeld le finomra, majd keverd össze a fahéjjal. Ha a tészta megkelt, oszd négy egyenlő részre, és formázz belőlük kis gombócokat.
A sárgarépa és a fahéj keveréke adja meg a Hotteok egyedi ízét, ami az édes és fűszeres ízek tökéletes keveréke.
Minden gombócot lapíts ki, és kanalazz a közepébe egy kis sárgarépás keveréket. Hajtsd össze a tésztát úgy, hogy a töltelék ne essen ki, majd formázz belőle egy kis golyót.
Ügyelj arra, hogy a töltelék ne kerüljön a tészta széleire, mert így nehezebb lesz zárni.
Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Tedd bele a tésztagombócokat, és mindkét oldalukat süsd aranybarnára 3-4 percig.
A serpenyőben lévő olajnak nem szabad túl forrónak lennie, mert akkor megég a tészta kívül, de nyers marad belül.
Miután mindkét oldal megpirult, vedd ki a Hotteokokat a serpenyőből, és tálald melegen.
A Hotteokokat frissen tálald, mert a tésztája akkor a legfinomabb, amikor még ropogós kívül és puha belül.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.