Sárgarépás Hotteok aranybarna, ropogós tésztában, frissen tálalva

Sárgarépás Hotteok

A Hotteok egy népszerű koreai desszert, amelyet leggyakrabban utcai árusok kínálnak. A tészta kívül ropogós, belül pedig puha, édes töltelékkel. A hagyományos Hotteok recept különféle töltelékekkel készül, és a sárgarépás változat egy fűszeres, friss alternatívát kínál. A sárgarépa és a fahéj egyedülálló ízkombinációja, amely gazdag, mégis könnyed. Ezt a finom édességet ideális gyors desszertnek vagy uzsonnának választani.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 1 óra 20 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
180 ml Víz
50 g Cukor
7 g Szárított élesztő
100 g Sárgarépa
1 tk. Fahéj
0.5 tk.
2 ek. Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot és a szárított élesztőt keverd össze egy tálban. A vízhez add hozzá a sót, és melegítsd fel annyira, hogy langyos legyen, majd öntsd a lisztkeverékhez.

    Fontos, hogy a víz ne legyen túl forró, mert az elpusztíthatja az élesztőt. Langyos víz kell.

    2

    Keverd össze az összetevőket, és gyúrd a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet.

    Ha túl kemény a tészta, adj hozzá még egy pici vizet. Lassan add hozzá, hogy könnyen be tudd dolgozni.

    3

    Helyezd a tésztát egy enyhén lisztezett tálba, takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni 1-1.5 órát, amíg duplájára nő.

    A tészta kelesztése közben biztosítsd, hogy meleg helyen legyen, hogy gyorsabban keljen.

    4

    A sárgarépát reszeld le finomra, majd keverd össze a fahéjjal. Ha a tészta megkelt, oszd négy egyenlő részre, és formázz belőlük kis gombócokat.

    A sárgarépa és a fahéj keveréke adja meg a Hotteok egyedi ízét, ami az édes és fűszeres ízek tökéletes keveréke.

    5

    Minden gombócot lapíts ki, és kanalazz a közepébe egy kis sárgarépás keveréket. Hajtsd össze a tésztát úgy, hogy a töltelék ne essen ki, majd formázz belőle egy kis golyót.

    Ügyelj arra, hogy a töltelék ne kerüljön a tészta széleire, mert így nehezebb lesz zárni.

    6

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Tedd bele a tésztagombócokat, és mindkét oldalukat süsd aranybarnára 3-4 percig.

    A serpenyőben lévő olajnak nem szabad túl forrónak lennie, mert akkor megég a tészta kívül, de nyers marad belül.

    7

    Miután mindkét oldal megpirult, vedd ki a Hotteokokat a serpenyőből, és tálald melegen.

    A Hotteokokat frissen tálald, mert a tésztája akkor a legfinomabb, amikor még ropogós kívül és puha belül.