Az édesburgonyát hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra. Tedd fel főzni egy lábasban, és főzd 15-20 percig, amíg megpuhul.
Érdemes kis darabokra vágni az édesburgonyát, hogy gyorsabban megfőjön.
Amíg az édesburgonya fő, egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a vaníliás cukrot.
A sütőpor segít, hogy a tészta könnyű és puha legyen.
Az édesburgonyát tedd szűrőbe, majd alaposan törd össze egy villával, amíg püré állagú lesz.
Ha selymesebb állagot szeretnél, használhatsz botmixert is.
A pürésített édesburgonyát keverd össze a lisztes keverékkel, majd add hozzá a tojást, tejet és egy csipet sót. Keverd jól össze, hogy homogén tésztát kapj.
Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá még egy kevés tejet.
Egy serpenyőben melegítsd fel a növényi olajat, és kanállal adagold bele a tésztát, hogy kis gombócokat formálj. Sütés közben mindkét oldalukat aranybarnára süsd.
Ne rakj túl sok tésztát egyszerre a serpenyőbe, hogy egyenletesen süljenek.
Amikor a sata andagi elkészült, tedd őket papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek a felesleges olaj.
A papírtörlő segít felszívni az olajat, hogy a frittek ropogósak maradjanak.
Tálald melegen, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis porcukrot is.
A porcukor opcionális, de jól kiegészíti az édesburgonya természetes édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.