Sata Andagi édesburgonyával, ropogós és finom frittek tálalva.

Sata Andagi édesburgonyával

A Sata Andagi egy tradicionális okinawai étel, amely különösen népszerű a japán szigeten, Okinawán. Az étel édesburgonyával készült változata egy modern twistet ad a klasszikus, ropogós fritteknek, amit az édesburgonya természetes édessége tesz különlegessé. Az étel nemcsak édesszájúak számára ideális, hanem azoknak is, akik szeretnék kipróbálni a japán konyha különleges és ízletes ételeit.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Édesburgonya
200 g Liszt
100 g Cukor
1 ek. Sütőpor
150 ml Tej
1 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
1 l Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra. Tedd fel főzni egy lábasban, és főzd 15-20 percig, amíg megpuhul.

    Érdemes kis darabokra vágni az édesburgonyát, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    Amíg az édesburgonya fő, egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a vaníliás cukrot.

    A sütőpor segít, hogy a tészta könnyű és puha legyen.

    3

    Az édesburgonyát tedd szűrőbe, majd alaposan törd össze egy villával, amíg püré állagú lesz.

    Ha selymesebb állagot szeretnél, használhatsz botmixert is.

    4

    A pürésített édesburgonyát keverd össze a lisztes keverékkel, majd add hozzá a tojást, tejet és egy csipet sót. Keverd jól össze, hogy homogén tésztát kapj.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá még egy kevés tejet.

    5

    Egy serpenyőben melegítsd fel a növényi olajat, és kanállal adagold bele a tésztát, hogy kis gombócokat formálj. Sütés közben mindkét oldalukat aranybarnára süsd.

    Ne rakj túl sok tésztát egyszerre a serpenyőbe, hogy egyenletesen süljenek.

    6

    Amikor a sata andagi elkészült, tedd őket papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek a felesleges olaj.

    A papírtörlő segít felszívni az olajat, hogy a frittek ropogósak maradjanak.

    7

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis porcukrot is.

    A porcukor opcionális, de jól kiegészíti az édesburgonya természetes édességét.