A banánokat hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra vagy szeletekre.
A banánok legyenek érettek, de ne túl puhák, különben szétesnek a páclében.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele a banán szeleteket.
Az üveget forrázd le, hogy steril legyen.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot és a mustármagot.
A savanyításhoz használj jó minőségű ecetet, például almaecetet vagy borecetet.
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor a banánra öntöd.
A túl forró páclé szétfőzheti a banánt.
Öntsd a langyos páclevet a banánra, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Ha a banán nem merül el teljesen a páclében, akkor megpenészedhet.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
A savanyított banán legalább 3 napig érlelődjön a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
A savanyított banán különleges íze miatt jól illik húsételekhez vagy desszertekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.