A lime-okat alaposan mosd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy cikkekre a héjával együtt.
A lime héját alaposan dörzsöld át mosás előtt, hogy eltávolítsd a viaszréteget.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele a lime szeleteket.
Az üveg méretét igazítsd a lime mennyiségéhez, hogy minél kevesebb levegő maradjon benne.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot és a mustármagot.
A méz helyett használhatsz más édesítőt is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor a lime-ra öntöd.
A lime héja keserű lehet, ezért a páclé hűtése segít enyhíteni ezt az ízt.
Öntsd a langyos páclevet a lime-ra, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
A lime szeleteket nyomkodd le az üvegben, hogy minél több páclé férjen bele.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
A savanyított lime akár egy hónapig is eláll a hűtőben.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
A savanyított lime kiváló koktélokba, limonádéba vagy akár ázsiai ételekbe is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.