A szárított lótuszmagot áztasd hideg vízben legalább 4 órán keresztül, hogy megpuhuljon.
Ha sietsz, a lótuszmagot forró vízben is áztathatod, ez lerövidítheti az áztatási időt.
Egy sterilizált üvegbe helyezd el a beáztatott lótuszmagot, a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket és a babérlevelet.
Fontos, hogy az üveg steril legyen a tartósítás miatt. Forrázd le az üveget és a fedőt, vagy tedd be a sütőbe.
Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a barnacukrot, a sót, a feketeborsot, a mustármagot és a kaprot. Hagyd pár percig főni, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.
A savanyító lében lévő fűszerek íze jobban kioldódik, ha pár percig főzöd őket.
Öntsd a kihűlt savanyító levet a lótuszmagra úgy, hogy teljesen ellepje.
Győződj meg róla, hogy a lótuszmag teljesen ellepi a lé, különben nem lesz egyenletes a savanyítás.
Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben tárolás lassítja a savanyítási folyamatot, de így az ízek jobban összeérnek.
Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.
Minél tovább áll a hűtőben, annál intenzívebb lesz az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.