Alaposan mosd meg a piros paprikákat, majd vágd fel őket vékony csíkokra, eltávolítva a magházat és a magokat.
A paprika csíkok vastagsága befolyásolja a savanyodás idejét. Vékonyabb csíkok hamarabb átveszik az ízeket.
Egy nagy lábosban keverd össze a vizet, ecetet, sót és cukrot, majd forrald fel, amíg az összetevők teljesen feloldódnak.
A savanyúság mértékét az ecet mennyiségével szabályozhatod. Több ecet, savanyúbb íz.
Hámozd meg és vágd félbe a fokhagymát. A babérlevelet, mustármagot és fekete borsot helyezd az üveg aljára.
A fűszerek intenzitását növelheted, ha felhasználás előtt kissé megpirítod őket.
Helyezd az üvegbe a paprikacsíkokat, rétegezve a fűszerekkel és a fokhagymával.
A paprikacsíkokat lazán helyezd az üvegbe, hogy a lé mindenhova be tudjon jutni.
Öntsd rá a forró savanyító levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a paprikákat.
Fontos, hogy a lé forró legyen, mert ez segít a paprika tartósításában.
Hagyd kihűlni az üveget szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 48 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben való érlelés során az ízek jobban összeérnek, és a paprika is ropogósabb marad.
A savanyított piros paprika csíkok kész! Fogyaszthatod önállóan, salátákban vagy szendvicsek kiegészítőjeként.
A savanyított paprika remekül illik grillezett húsokhoz, vagy akár egy egyszerű tésztasalátához is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.