Scotch egg air fryer-ben készítve, kívül ropogós, belül szaftos

Scotch egg air fryer-ben készítve

A Scotch egg egy klasszikus brit étel, amely eredetileg hússal burkolt, majd panírozott és megsütött tojást jelentett. Az air fryer változat gyors és egészséges alternatívát kínál, miközben a kívánt ropogós állagot és puha belsőt megőrzi. Az étel nemcsak piknikekre, hanem könnyed reggelikhez is ideális, és könnyen variálható különféle töltelékekkel vagy fűszerekkel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fasírt hús (sertés vagy marha)
4 db Főtt tojás
100 g Breadcrumbs (zsemlemorzsa)
50 g Liszt
1 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 spray Olívaolaj spray

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzd meg keményre, majd hagyd kihűlni. Ezután hámozd meg őket.

    A tojásoknak ne legyenek túl kemények, hogy ne törjenek el, miközben belehelyezed a fasírtba.

    2

    A fasírt húst sózd, borsozd, majd formázz belőle kis korongokat. A főtt tojásokat a fasírtba csomagold úgy, hogy teljesen befedje őket.

    A hús egyenletesen bevonja a tojást, hogy biztosan jól megfőjön, és ne törjön el sütés közben.

    3

    A tojásokat először lisztbe, majd egy felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgasd, hogy jól tapadjon rá a panír.

    A három réteg panír segít, hogy a Scotch egg kívül ropogós legyen, miközben belül puha marad.

    4

    Az air fryer kosarába egy papírtörlőt helyezve, spray-eld meg olívaolajjal a Scotch eggeket, majd tedd őket a kosárba.

    Ne zsúfold túl a kosarat, hogy a forró levegő mindenhol elérje a Scotch egg-eket, és egyenletesen süljenek.

    5

    Főzd 180 °C-on 15-20 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.

    Ha szeretnéd még ropogósabbra, emeld meg a hőmérsékletet az utolsó 5 percben.

    6

    Tálald melegen, és élvezd a ropogós külsejű, szaftos belsejű Scotch egg-et!

    A Scotch egg kitűnő választás reggelire vagy piknikre, és remekül illik egy könnyű salátához.