A tojásokat főzd meg keményre, majd hagyd kihűlni. Ezután hámozd meg őket.
A tojásoknak ne legyenek túl kemények, hogy ne törjenek el, miközben belehelyezed a fasírtba.
A fasírt húst sózd, borsozd, majd formázz belőle kis korongokat. A főtt tojásokat a fasírtba csomagold úgy, hogy teljesen befedje őket.
A hús egyenletesen bevonja a tojást, hogy biztosan jól megfőjön, és ne törjön el sütés közben.
A tojásokat először lisztbe, majd egy felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgasd, hogy jól tapadjon rá a panír.
A három réteg panír segít, hogy a Scotch egg kívül ropogós legyen, miközben belül puha marad.
Az air fryer kosarába egy papírtörlőt helyezve, spray-eld meg olívaolajjal a Scotch eggeket, majd tedd őket a kosárba.
Ne zsúfold túl a kosarat, hogy a forró levegő mindenhol elérje a Scotch egg-eket, és egyenletesen süljenek.
Főzd 180 °C-on 15-20 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.
Ha szeretnéd még ropogósabbra, emeld meg a hőmérsékletet az utolsó 5 percben.
Tálald melegen, és élvezd a ropogós külsejű, szaftos belsejű Scotch egg-et!
A Scotch egg kitűnő választás reggelire vagy piknikre, és remekül illik egy könnyű salátához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.