Scotch egg bacon és sajttal, ropogós panírban

Scotch egg bacon és sajttal

A scotch egg egy klasszikus brit étel, amely eredetileg hússal készült. A bacon és sajt hozzáadása egy új, gazdag ízt ad ennek az ételnek. Az ételt gyakran előételként vagy snack-ként fogyasztják, különösen piknikek során. A ropogós panír és a szaftos tojás belseje tökéletes kombináció, amely garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Főtt tojás
100 g Szalonna
50 g Sajt (pl. cheddar)
100 g Panko zsemlemorzsa
50 g Liszt
1 db Tojás (panírozáshoz)
0.5 tk. Fűszerek (só, bors)
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzd meg keményre (kb. 10 perc). Miután megfőttek, hámozd meg őket és tedd félre.

    A tojások főzése előtt ügyelj arra, hogy az alapanyagot mindig hideg vízben kezdd el főzni, hogy a héj könnyen le lehessen húzni.

    2

    A szalonnát apró kockákra vágva süsd meg ropogósra egy serpenyőben. Miután kész, tedd félre.

    A szalonnát addig süsd, amíg teljesen ropogós nem lesz, mert ez biztosítja, hogy a végső ételben legyen egy ropogós textúra.

    3

    A sajtot reszeld le finomra, majd keverd össze a sült szalonnával, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    A sajt fajtája a recepttel variálható. A cheddar és a mozzarella is nagyszerű választás, de a cheddar erőteljesebb ízt ad.

    4

    Minden főtt tojást vedd körbe a szalonnás-sajtos keverékkel, ügyelve arra, hogy a tojás teljesen befedje a massza.

    Ha a tojásokat nehéz körbevenni a masszával, egy kicsit nyújtsd a szalonnás-sajtos keveréket a kezedben, hogy könnyebben rásimuljon.

    5

    A tojásokat először lisztbe, majd egy felvert tojásba, végül panko morzsába forgasd, hogy egy szép, egyenletes panírt kapj.

    A panírozás kulcsa, hogy jól tapadjon a tojásra minden réteg, ezért ügyelj a morzsa egyenletes eloszlására.

    6

    A panírozott tojásokat forró olajban süsd meg 4-5 perc alatt, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Ha kész, szedd ki és tedd papírtörlőre a felesleges olaj eltávolításához.

    A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú, mert túl alacsony hőmérsékleten az étel felszívja az olajat, míg túl magas hőmérsékleten könnyen megéghet.