Főzd meg a tojásokat keményre, majd tedd hideg vízbe, hogy könnyen lehúzhasd a héját. Amíg a tojások hűlnek, készítsd elő a tölteléket.
A tojások főzésekor ügyelj arra, hogy ne főzd túl őket, hogy a sárgája ne legyen túl száraz.
A fekete pudingot vágd fel kis darabokra. A darált sertéshúst keverd össze a fekete pudinggal, és ízesítsd sóval és borssal.
A fekete puding gazdag ízvilágot ad, ezért ne használj túl sok sót az alapban, mert a puding már tartalmaz sót.
A tojásokat egyesével vedd elő, és alaposan forgasd meg először lisztben, majd a fűszeres húskeverékben. Ezután verd fel a tojást, és mártsd bele a tojásokat, végül forgasd meg zsemlemorzsában.
A liszt és a tojás segít abban, hogy a bundázás egyenletes legyen, így a morzsa szépen tapad majd a tojás köré.
Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben vagy egy fritőzben. A tojásokat lassan süsd meg 4-5 percig, amíg a bundázás aranybarna és ropogós nem lesz, és a belseje átmelegszik.
A sütés előtt győződj meg róla, hogy az olaj elég forró legyen, különben a bundázás túl zsíros lesz.
A kész Scotch eggeket tedd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat. Tálald melegen, és ha szeretnéd, kínálj mellé egy kis mustárt.
A friss zöldsaláta és egy kis pikáns mustár remek kísérője a Scotch eggnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.