Scotch egg fekete pudinggal, egy tálon tálalva, ropogós bundázott tojás

Scotch egg fekete pudinggal

A Scotch egg egy hagyományos brit étel, amelyet először a Fortnum & Mason üzletben szolgáltak fel Londonban, 1738-ban. Az étel egy keményre főzött tojást borítanak fűszeres darált hússal, majd panírozzák és olajban kisütik. A fekete puding hozzáadása különleges ízt ad a receptnek, és egy új dimenzióval gazdagítja ezt az ételt. Az étel tökéletes választás reggelire, előételként vagy egy gazdag piknikre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tojás
200 g Fekete puding
300 g Darált sertéshús
100 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás (a bundázáshoz)
50 g Liszt
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a tojásokat keményre, majd tedd hideg vízbe, hogy könnyen lehúzhasd a héját. Amíg a tojások hűlnek, készítsd elő a tölteléket.

    A tojások főzésekor ügyelj arra, hogy ne főzd túl őket, hogy a sárgája ne legyen túl száraz.

    2

    A fekete pudingot vágd fel kis darabokra. A darált sertéshúst keverd össze a fekete pudinggal, és ízesítsd sóval és borssal.

    A fekete puding gazdag ízvilágot ad, ezért ne használj túl sok sót az alapban, mert a puding már tartalmaz sót.

    3

    A tojásokat egyesével vedd elő, és alaposan forgasd meg először lisztben, majd a fűszeres húskeverékben. Ezután verd fel a tojást, és mártsd bele a tojásokat, végül forgasd meg zsemlemorzsában.

    A liszt és a tojás segít abban, hogy a bundázás egyenletes legyen, így a morzsa szépen tapad majd a tojás köré.

    4

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben vagy egy fritőzben. A tojásokat lassan süsd meg 4-5 percig, amíg a bundázás aranybarna és ropogós nem lesz, és a belseje átmelegszik.

    A sütés előtt győződj meg róla, hogy az olaj elég forró legyen, különben a bundázás túl zsíros lesz.

    5

    A kész Scotch eggeket tedd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat. Tálald melegen, és ha szeretnéd, kínálj mellé egy kis mustárt.

    A friss zöldsaláta és egy kis pikáns mustár remek kísérője a Scotch eggnek.